Konzultáció a bevándorlási problémákról

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője tartott előadást a Barabás Villában a nemzeti konzultáció fő témájához, a bevándorlási problémák kezeléséhez kapcsolódóan. A telt házas fórumon szó esett az elmúlt hét és fél év eredményeiről, továbbá arról is, hogy az Egészséges Budapest Program keretében a Szent János Kórház is megújulhat.

„2015 elején világossá tettük: az évszázadok alatt kialakult kulturális sokszínűségét, Európa hagyományos értékeit kívánja Magyarország megőrizni, és a keresztyén kultúrkörből nem kíván kilépni” – mondta előadásában Gulyás Gergely, kiemelve, hogy a bevándorláspolitikai kérdésekben való döntés jogosultsága az Európai Unióhoz történő csatlakozás után is nemzeti hatáskörben maradt.
„A magyar kormány egyértelművé tette, hogy ha a külső határvédelmet Európa nem tudja garantálni, akkor az az áldása az Európai Uniónak, ami a szabad és átjárható határokat jeleni, össze fog omlani” – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte hazánk álláspontját igazolja, hogy a magyar-osztrák, illetve a bajor-osztrák határon is már több mint egy éve határellenőrzés van.
Gulyás Gergely kitért arra is, hogy komoly értékviták vannak ma Európa országai között, például arról, hogy bevándorlással kell-e orvosolni a demográfiai problémákat, vagy sem. A magyar kormány, mint mondta, úgy döntött, hogy hatékony családpolitikával, és nem bevándorlással kívánja megoldani ezt a kérdést.
A nemzeti konzultáció a frakcióvezető szerint épp azért fontos, hogy megfelelő hátteret, támogatást nyújtson a kormány számára, a Soros-tervvel szemben, amely élesen szemben áll mindazzal, amit Magyarország képvisel. „Minden egyes visszaküldött kérdőív erősíti a kormány álláspontját” – bíztatott a konzultációban való részvételre a politikus.
A Barabás Villában tartott előadáson az elmúlt hét és fél év eredményeiről is szó esett. Gulyás Gergely többek között arról beszélt, hogy az ország 2010-ben gazdasági csőd közeli állapotban volt, miközben mára sikerült elérniük azt, hogy a növekedés mértéke eléri, sőt meghaladja a három százalékot, így nemcsak az ilyen esetekben kötelező nyugdíjprémium kifizetésére kerül sor, hanem további juttatásokat, Erzsébet-utalványt is kapnak az idősek.
Az egészségügyben elért eredmények kapcsán a frakcióvezető elmondta, hogy amíg a szakorvosok 2010-ben átlag 270 ezer forintos bruttó fizetést vihettek haza, addig ma mintegy bruttó 640 ezer forint az átlagos keresetük. A kórházak felújítására, rendbetételére az elmúlt években 470 milliárd forintot költött az állam. Gulyás Gergely hozzátette: a jelentős vidéki fejlesztések után jövő évtől a fővárosban is nagyléptékű kórházfelújítás indul, az Egészséges Budapest Program keretében a Szent János Kórház is meg fog újulni.