Apro_trukkok_edesszajuaknak

Apró trükkök édesszájúaknak

Ha a tortát díszíteni akarjuk, csodákat művelhetünk a két kezünk közé kifeszített cérnával. Márványos bevonatot úgy kell készíteni, hogy a tortamáz megkeményedése előtt mintát húzunk rá késsel középtől kifelé, majd pedig a szélétől néhány centivel távolabb, a középpont felé.
A mélyhűtött gyümölcsöt nyugodtan tehetjük fagyott állapotban, felengedés nélkül a tepsibe, a kisütendő tésztára. A folyékony csokimázt tartsuk melegvíz-fürdőben, amíg dolgozunk vele. A máz akkor lesz igazán sima és fényes, ha forró vízbe mártott, szárazra törölt kenőlapáttal simítjuk el.
Ha nem vettük le rögtön a sütés végén a kekszet a tepsiről, és odaragadt, nem érdemes késsel kínlódni: hamar leválik, ha a tepsit még egyszer visszatoljuk a sütőbe pár percre. Ha nem tudtuk felhasználni az egész felvert tejszínhabot, tegyünk belőle kanállal kis halmocskákat egy sütőpapírra, és fagyasszuk meg a mélyhűtőben. Ezután levesszük a papírról a habocskákat, és felhasználásig egy kis zacskóban a mélyhűtőbe tesszük. Nemcsak tortát, süteményt díszíthetünk vele, hanem jó a kávéba is!

(Kövesdy)