Az_Aradi_Filharmonikusok_zeneltek_a_Momkultban

Az Aradi Filharmonikusok zenéltek a MOMkult-ban

Arad városa és a Hegyvidék között 2010 óta tart a szoros kulturális kötelék. A testvérvárosi kapcsolat részeként szeptember elején az Aradi Filharmonikusok Vonószenekara érkezett a MOM Kulturális Központba vendégfellépésre.
Dorin Frandes karmester könnyed nyár végi zenei összeállítást ígért, és így is lett. George Enescu, John Williams, Fritz Kreisler, Doru Popovici dallamait Monti Csárdása, majd Elgar, Gardel és Piazzolla művei követték, végül Corelli és Vivaldi darabjaival zárult az est. A közönség vastapssal ünnepelte a zenekart és Florin Gergely koncertmester, hegedűs magával ragadó játékát, ők pedig több ráadással köszönték meg a zajos tetszésnyilvánítást.
Dorin Frandes elmondta, hogy a most hallott együttes a 130 éve alapított Aradi Filharmonikusok tagjaiból áll. Örültek a hegyvidéki fellépésnek, mert már öt éve nem jártak Budapesten. Aradon a Filharmonikusok hetente játszanak, rendszeresen közös műsort adnak a kórusukkal, kamarazenei esteket tartanak. A közelmúltban vendégszerepeltek az Egyesült Államokban, Hollandiában, Németországban és Olaszországban.
A karmestert és a zenekar tagjait a koncert után Fonti Krisztina hegyvidéki alpolgármester várta fogadáson.

Balajthy Anna