Befejezodtek_a_nyari_bolcsode-_es_ovodafelujitasok1

Befejeződtek a nyári bölcsőde- és óvodafelújítások

Az idén is a nyári hónapokra időzítette a tervezhető bölcsőde- és óvodafelújításokat a Hegyvidéki Önkormányzat. Az ilyenkor szokásos karbantartási munkák mellett több helyen – a többi között a Krisztinavárosi Bölcsődében, a Zugligeti Bölcsődében, a Normafa Óvodában, a Süni Óvodában és az Orbánhegyi Óvodában – jelentős fejlesztések történtek.

Megújult intézmények várják szeptembertől a XII. kerületi bölcsődéseket és óvodásokat, a Hegyvidéki Önkormányzat jóvoltából szinte mindenhol történtek kisebb-nagyobb fejlesztések. Sószobává alakították a kihasználatlan varróhelyiséget a Krisztinavárosi Bölcsődében, így az oda járó gyerekek is érezhetik a légúti megbetegedések megelőzéséhez és az immunerősítéshez jelentős mértékben hozzájáruló sós levegő egészségügyi előnyeit. Az épület körüli munkák elvégzését segíti a kertben kialakított szerszámtároló.
Kicserélték a beépített szekrények nagyméretű ajtóit a Svábhegyi Bölcsődében, míg a kisebb ajtókat felújították. A korábban gyakorta előforduló dugulások megelőzése érdekében két vizesblokk és az épületen belüli szennyvízcsatorna rekonstrukciója is lezajlott.
Megszépült a gyerekek által használt vizesblokk a Zugligeti Bölcsődében. A munkálatok során a közművek, a szerelvények és a burkolatok egyaránt megújultak.Befejezodtek_a_nyari_bolcsode-_es_ovodafelujitasok2A Normafa Óvodában megtörtént az alagsorban és a földszinten található konyhai helyiségek újraburkolása, valamint az elektromos vezetékek felülvizsgálata, szükség esetén cseréje, ami az aljzatok kiépítését is magában foglalta. Az új gáz-bekötővezeték telepítése jelentette a legnagyobb munkát a Normafa-tagóvodában. Itt lehetőség nyílt a konyhai dolgozók munkakörülményeinek javítására, megújultak a számukra fenntartott mellékhelyiségek és öltözők.
Elkészült a külső nyílászárók modernizációja a Süni Óvodában. A felújítás részeként a belső ablakszárnyakat hőszigetelt üvegekkel látták el, kijavították vagy cserélték a hibás vasalatokat, továbbá rendbe tették a vízvetőket. Új rácsok kerültek a két udvari ajtóra, míg a meglévőt felújították. Kicserélték a padlóburkolatot az emeleti nevelői szobában, amelyet egyúttal ki is festettek. Előtétfal felszerelésével és a szellőzés biztosításával megszüntették az alagsori logopédiai helyiség falainak nedvesedését, míg a szomszédos tornaszobában a lámpatestek cseréjével korszerűsítették a világítást.
Szintén a világítást modernizálták a Süni tagóvodájának emeleti fejlesztőszobájában, kicserélték a vezetékeket, új, energiatakarékos lámpatesteket, kapcsolókat és aljzatokat szereltek fel. Elvégezték a gáz-bekötővezeték cseréjét és az ezzel járó földmunkákat, korszerű, hő- és hangszigetelt műanyag nyílászárókra cserélték a rossz állapotú ablakokat, s ehhez kapcsolódva helyreállították a kávákat és a zsalugátereket is.
Kicserélték a kert alatt húzódó gázvezetéket az Orbánhegyi Óvodában, míg az Orbánhegyi-tagóvodában a folyosó mettlachi burkolatát ízléses és tartós PVC-vel fedték le. Folytatódott a külső nyílászárók cseréje a Hegyvidéki Mesevárban, az óvoda emeleti konyhája pedig új padlóburkolatot kapott.

mm.