Bogo-_es_kalandturak_a_vadasparkban

Bőgő- és kalandtúrák a vadasparkban

Ősszel a szarvasok bőgésétől hangosak a hazai erdők. Nincs ez másképp a Budai-hegységben sem. A vájt fülű „koncertlátogató közönségnek” – a természet védelme és saját biztonsága érdekében – a magánkezdeményezések helyett érdemes a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark tapasztalt szakemberei által vezetett túrákat választania. Velük szinte garantált az örömteli részvétel a gímszarvasbikák különleges kamarahangversenyén.
A bőgőtúrák időpontjai: szeptember 19., 21., 23., 24., 26., 28. és 30., október 1., 3., 5., 7. és 8. Találkozó: este fél 6-kor a Budakeszi Vadaspark parkolójában. A túrák 30 fős létszámmal indulnak, ezért érdemes a túra napján (hétvégi túráknál pedig pénteken) délelőtt 10 óráig jelentkezni a Toth.Mirtill@pprt.hu elektronikus levélcímen. A vendégek a jegyek árát (14 év alatt: 1000 Ft, felnőtt: 1500 Ft, hétvégén 14 év alatt: 1500 Ft, felnőtt: 2000 Ft) a helyszínen készpénzben fizethetik ki a túravezetőknek.
Ha valaki lemaradna a „koncerttúrákról”, akkor a Visegrádi és a Valkói Erdészet szervezésében induló sétákat is választhatja – vagy akár a Budakeszi Vadaspark éjszakai kalandtúráit is. Ez utóbbiakon a szarvasbőgés mellett a park lakóinak éjszakai életébe is betekintést nyerhetnek a bátrak. Időpontok: szeptember 16., 22. és 29., október 6., 13., 20. és 27. Gyülekező: a vadaspark bejáratánál szeptemberben este 8-kor, októberben pedig egy órával korábban.
Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen, „Éjszakai túra” tárgyú üzenetben lehet. A felnőttjegy ára 1450 Ft, a gyerekjegyé (14 éves korig) 800 Ft.
Mindkét túrára az időjárásnak és alkalomnak megfelelő ruházatban és lábbeliben érdemes menni, zseblámpával vagy fejlámpával felszerelkezve. Tűsarkú cipő, nyakkendő viselete kerülendő!

(Barta)