brBronz_Svedorszagbol

Bronz Svédországból

Ismét rangos nemzetközi tornán szerepeltek a magyar harcművészek. A válogatott keret tagjai három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a svédországi Svedalában rendezett Északi Nyílt Kempo Bajnokságon.
A magyarok közül elsőként a 16–18 évesek submission –70 kg kategóriájában induló, a végén a legtechnikásabb versenyzőjének járó díjat elnyerő Ditchen Dániel állhatott fel a dobogó legfelső fokára, majd a 15–16 év közöttiek –60 kg-os kategóriájában versenyző Ódor Lili folytatta az „aranymenetelést”.
A 80 kiló alatti felnőttek között Szabó Tibor Benedek villámgyőzelmet aratott a döntőben, így neki is járt a legfényesebb érem. Nem sok hiányzott az újabb elsőségéhez a knockdown kategóriában, ahol végül a harmadik helyen zárt a magyar versenyző.
Szintén a submission kategóriában lépett tatamira az egészen a fináléig menetelő, az utolsó meccsen azonban vereséget szenvedő Kiss Krisztián László (submission, 12–14 év, –45 kg), míg a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiát (HHKA) is képviselő Lacza Ábel (14–15 év, –60 kg) negyedik, ugyanitt Ódor Erik ötödik lett.
A magyar kempósok első őszi megméretése sem zárulhatott hegyvidéki érem nélkül, amiről ezúttal Karácsonyi Krisztián gondoskodott. A HHKA versenyzője a knockdown felnőtt –71 kg kategóriában szerzett bronzérmet.
A magyar bajnokság október 7-én folytatódik a III. Izsó Mihály Emlékverseny, Újfehértói Kempo Kupa küzdelmeivel. Október végén a romániai Európa-bajnokság következik – várhatóan újabb hegyvidéki sikerekkel.

m.