Hatarido_elott_elkeszult_a_Hataror_ut_felujitasa

Határidő előtt elkészült a Határőr út felújítása

Befejeződött az év egyik legnagyobb kerületi útfejlesztése: teljes szerkezetében átépült a Határőr út a Gaál József út és a Ráth György utca közötti szakaszon. Az útfelújítással párhuzamosan a járdát is rendbe tették a kivitelezők az Alma utca és a Ráth György utca között.

„Foltvarrásos takaróhoz hasonlított ez a fontos közlekedési útvonal” – jellemezte a Határőr út most megújult szakaszának korábbi állapotát a Hegyvidék polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Pokorni Zoltán elmondta, hogy a tíz éve működő Hegyvidéki Útfejlesztési Testület döntött a szóban forgó szakasz felújításáról, amely kapcsolódik a főváros tavalyi beruházásához, amikor a Ráth György utca és a Goldmark Károly utca közötti szakasz épült át.
A polgármester kiemelte, hogy a felújítást a nyári hónapokra időzítették, amikor kisebb a forgalom. A kivitelező Penta Kft. jóval a határidő előtt befejezte az útépítési munkákat, így az átépített útszakaszt már hetekkel iskolakezdés előtt átadták a forgalomnak. Csak az Alma utca és a Ráth György utca közötti, páros oldalon lévő járda felújítása kapcsán volt némi csúszás a közműépítési munkák elhúzódása miatt.
A Határőr út érintett, közel 400 méter hosszú szakaszán, 3800 négyzetméteren, nemcsak az útburkolat, hanem az alap is teljes egészében megújult. A régi burkolat eltávolítása során 1600 köbméter bontott anyagot szállítottak el a munkások, az új alap készítéséhez több mint kilencszáz köbméter betont használtak fel, míg a bedolgozott aszfalt mennyisége elérte az 1200 tonnát. A beruházásra mintegy 170 millió forintot fordított a Hegyvidéki Önkormányzat.

sz.