Hegyvideki_rendorok_kaptak_jutalmat

Hegyvidéki rendőrök kaptak jutalmat

A Hegyvidéki Közrendvédelmi Közalapítvány jóvoltából, példamutató szakmai munkájuk elismeréseképpen, jutalmakat vehettek át a XII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai. Az ünnepségen Sztanyó István kapitányságvezető arról beszélt, hogy az idei év első hét hónapjában jelentősen visszaesett a Hegyvidéken jellemző bűncselekmények száma: ötven százalékkal kevesebb autólopás, autófeltörés és betörés történt. Az összes bűncselekményekre vetítve harmincszázalékos a csökkenés, és a felderítési mutatók is jól alakulnak.

Ez alapján a XII. kerületi rendőrség jelentősen előrelépett a budapesti kapitányságok rangsorában, több kategóriában bekerült a legjobbak közé. Sztanyó István, mint mondta, bízik abban, hogy a megkezdett munkát folytatva minden területen az élmezőnybe kerülnek.
Ebben komoly szerepet kaphatnak a most kitüntetettek, hiszen példát mutatnak a többieknek. Nem volt könnyű feladat kiválasztani azokat, akik jutalomban részesültek, mert sokan nyújtottak kiemelkedő teljesítményt az állomány tagjai közül – hangsúlyozta Sztanyó István, aki végezetül köszönetet mondott a Hegyvidéki Önkormányzatnak az erkölcsi és az anyagi támogatásért.
Váczi János alpolgármester arra kérte a kerületi rendőröket, hogy továbbra is hasonló hatékonysággal dolgozzanak. Örömtelinek nevezte, hogy a korábbiakhoz képest sokkal jobbak a felderítési mutatók, amihez az önkormányzati programok, kezdeményezések is hozzájárulnak. Mint elmondta, az önkormányzat a közalapítványon keresztül több mint húsz éve segíti a kerületi rendőrséget feladatai még magasabb színvonalú ellátásában. Ennek része a szabadidős járőrszolgálat működtetése, és a Hegyvidéki Rendészettel is gyümölcsöző az együttműködés.
„Kiválóan működik a kerületi kamerarendszer, ami a tapasztalatok szerint jelentősen hozzájárul a bűncselekmények felderítéséhez” – emelte ki Váczi János, hozzátéve, hogy a rendszer fejlesztésében a rendőrség is részt vesz. Várhatóan még ebben az évben tizenkettő-tizennégy újabb kamera telepítésére kerül sor, a helyszíneket a kapitányság szakembereinek javaslatait figyelembe véve jelölték ki.

M.