Megkezdodott_a_jatszoter-felujitas

Megkezdődött a játszótér-felújítás

Körbekerítették a MOM Kulturális Központ játszóterét, amelynek rekonstrukciója most kezdődött meg az önkormányzat beruházásában. A munkálatok közel két hónapig tartanak, a burkolatoktól a játékokig minden megújul a hegyvidéki családok körében nagy népszerűségnek örvendő játszóhelyen.

„A MOM Kulturális Központ rekonstrukciójával együtt 2010-ben a játszótér is megszépült, amely olyan nagy igénybevételnek volt kitéve, hogy a rendszeres karbantartás mellett is meglehetősen elhasználódott mostanra” – indokolta Váczi János alpolgármester, miért vált halaszhatatlanná a sokak által kedvelt játszóhely felújítása.
Az alpolgármester a munkaterület bejárása alkalmából elmondta, hogy a tervezésbe a leginkább érintetteket, a családokat is bevonták. Közel ötszáz kitöltött kérdőív és egy lakossági fórum visszajelzései alapján dolgozták ki a rekonstrukció végső terveit.
A szavazatok és javaslatok figyelembevételével olyan univerzális játszótér készül, ahol a bölcsődésektől az iskoláskorúakig mindenki jól érezheti magát, néhány játékot pedig akár a felnőttekkel közösen is használhatnak. A szülők kérésére több lesz a hinta, a homokozók fölé napvitorla kerül, valamint felállítanak egy párakaput. Nem lesz hiány különleges játékokban sem, az akadálypálya, a körhinta, a csúszdás mászóvár mellett, elsőként a XII. kerületben, trambulint helyeznek el a MOMkult játszóterén. A munkálatok előreláthatólag november 15-ig tartanak.

z.