Megujul_a_MOMkult_jatszotere

Megújul a MOMkult játszótere

A szülők és a gyerekek körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend a MOM Kulturális Központ játszótere. Nem csoda, hogy a fa játszóeszközök mára elhasználódtak, olyannyira, hogy felújításuk már nem volt gazdaságos. Ezért a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött, hogy ezeket tartós, modern anyagokból készült eszközökre cseréli, egyúttal a játszóteret is átépítteti.
Ennek hogyanjáról megkérdezték a legilletékesebbeket is: a nyilvános szavazáson több mint négyszáz szülő írta meg véleményét a rekonstrukcióval kapcsolatban, majd lakossági fórumon is véleményezhette a terveket. Így állt össze a végső koncepció, amit Szalay-Szakály Zsuzsanna Dóra tájépítész mérnök öntött formába.
Univerzális játszótér készül, ahol a bölcsődésektől az iskoláskorú gyerekekig valamennyi korosztály jól érezheti magát, néhány játékot pedig akár a felnőttekkel közösen is használhatnak. Nem lesz hiány különleges játékokban sem, az akadálypálya, a körhinta, a csúszdás mászóvár mellett, elsőként a XII. kerületben, trambulinit helyeznek el a MOMkult játszóterén.
Mint Rimóczi János, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője elmondta, nő a hinták száma – ami kifejezetten a szülők kérése volt –, lesz babaüléses, lapüléses, baba-mama- és fészekhinta is. A játszótér több pontjára, például a homokozók fölé árnyékadó napvitorlákat helyeznek ki, párakapu segíti a nyári felfrissülést, a folyadék-utánpótlásról pedig ivókutak gondoskodnak. Jó minőségű és tartós, a kicsik testi épségét megóvó öntöttgumi-burkolat kerül a játékok alá és közvetlen környezetükbe, s műfüvet is leraknak a kivitelezők. A kiegészítő világítást napelemes lámpatestek biztosítják majd.
A munkálatok szeptember 25-én kezdődnek, és várhatóan november 15-ig tartanak. A családok az építkezés idején a szomszédos Gesztenyés kertben lévő játszóteret, a két éve felújított Margaréta játszóteret, a Csörsz park játszóterét vagy a szintén csupán néhány perc távolságra található Hollósy Simon téri játszóteret használhatják.

mm.