Megujulo_keruleti_lepcsok

Megújuló kerületi lépcsők

Kiemelt figyelmet fordít a Hegyvidéki Önkormányzat a domborzati viszonyok miatt a XII. kerületben más városrészeknél nagyobb számban megtalálható lépcsők karbantartására. Az utóbbi hetekben is megújult néhány feljáró a Hegyvidéken.
Az alapoktól átépült a Virányos Általános Iskolához vezető Márffy lépcső, amelynek kockakő lépcsőfokai az évtizedes használat során annyira megkoptak, hogy már veszélyeztették a biztonságos közlekedést. A csúszóssá vált burkolatot aszfaltra cserélte a kivitelező, megelőzve ezzel az esetleges baleseteket. A munka a diákok – és persze a környéken élők – nem kis örömére iskolakezdésre elkészült.
A Sirály lépcsőhöz vandalizmus miatt kellett hozzányúlni, ismeretlenek ugyanis több korláttartó oszlopot megrongáltak. Szerencsére az önkormányzat korábban elkészíttette az öntősablont – ezt használták a Szépkilátás lépcső felújításakor is –, így sikerült korhűen pótolni az oszlopokat.
Elkészült az Álom utcát és a Tusnádi utcát összekötő, rossz állapotú lépcső rekonstrukciója. Megújult a Rőzse utca végén a fogaskerekű-állomáshoz vezető lépcső is.
Még egy értelmetlen rongálás történt nemrégiben: egy vagy több ember leütötte a felújítás alatt álló Csemegi lépcső betontömbökből kialakított összes lépcsőfokát. Mivel előregyártott elemekről van szó, a kárérték eléri a 10 millió forintot.
Jó hír, hogy nem kell kicserélni a lépcsőfokokat, egy speciális eljárással ugyanis megoldható a szakszerű javításuk, ez azonban még így is milliós nagyságrendű pluszköltséget jelent. Az elkövető(k) ellen az önkormányzat feljelentést tett.

sm.