szSzkander-vilagbajnoksag

Szkander-világbajnokság a MOM Sportban

Minden eddiginél népesebb mezőny vonul fel a szkander-világbajnokságon, amelynek a MOM Sport ad otthont. A szeptember 5–10-ig tartó versenyen közel hatvan országból több mint 1200 sportolót láthat a közönség. Mivel mindkét kézzel lehet versenyezni, a 39. WAF Szkander Világbajnokságra és a 20. Para-Szkander Világbajnokságra beadott nevezések száma meghaladja a kétezret.
A legnagyobb küldöttséggel az oroszok, a törökök, a grúzok és a bolgárok érkeztek. Sokuk számára nem idegen a helyszín, hiszen a Hegyvidéki Fitparádé keretében minden évben megrendezett Judgement Day nevű viadal része a világkupasorozatnak.
Ennek is köszönhető, hogy a Magyar Szkander Szövetségnek sikerült Budapestre „hozni” a világbajnokságot, amelyen a 18–21 éves junioroktól kezdve a 60 éven felüli szeniorokig valamennyi korosztály képviselteti magát. Méghozzá különböző napokon: kedden és szerdán a fiatalok, csütörtökön és pénteken a paraszkanderesek, míg az utolsó két napon, 9-én és 10-én a felnőttek mérik össze erejüket.
A 69 fős magyar csapattól tíz érmet, köztük három aranyat vár a szakvezetés, különösen a parakategóriában számítanak esélyesnek a hazaiak. Külön is érdemes figyelni Ivánfi Brigitta szereplését, aki jobb és bal kézzel is megszerezheti a világbajnoki elsőséget. Az előjelek jók, hiszen a szolnoki versenyző a májusi, katowicei Európa-bajnokságon két aranyéremmel zárt, míg a júliusi, zágrábi világkupán jobb kézzel lett első a 70 kilós súlycsoportban.
Azok sem maradnak le semmiről, akik nem tudnak elmenni a MOM Sportba, a világbajnoki sorozatban ugyanis most először, a Sport Tv jóvoltából, a döntőket a televízióban is nyomon követhetik a sportág barátai. További információk: http://2017.armwrestling.hu

-ály-