Uszodai_fejlesztesek

Uszodai fejlesztések

A lakossági igényeket és kéréseket szem előtt tartva nyáron csoportos öltözőket alakítottak ki az alagsori szinten, valamint átépítették az ottani vizesblokkot a Hegyvidéki Önkormányzat Városmajor utcai sportközpontjában. Felújították a burkolatokat a zuhanyzókban, valamint modern szanitereket szereltek fel. A munkálatok során teljes egészében megújult a tanuszoda medenceterének gépészete. A zökkenőmentes működéshez a csőrendszer és a szűrők cseréje is hozzájárul.
Mindezeken felül a Hegyvidéki Sportközpont egy további szolgáltatással bővítette kínálatát. Szeptember elején üzembe helyezték a keringési és ízületi problémákkal küzdőknek, valamint az időseknek kifejezetten ajánlott infraszaunát.
Az őszi menetrend szerint folytatódnak az úszótanfolyamok, megújult és bővített kínálattal várják az érdeklődőket a Hegyvidéki Úszóiskolában – mondta el lapunknak Móczán Mónika, a sportközpontot üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője. Már délelőtt is tartanak tanfolyamokat iskolai és óvodai csoportoknak, míg délutánonként az eddigi három helyett négy idősáv közül lehet választani (15.00–19.00 óráig).
Ismét meghirdetik az előző tanévben igen népszerűnek bizonyuló vízilabda-előkészítő és szinkronúszó-tanfolyamokat, a jelentkezés feltétele a megfelelő úszástudás. Vízilabdaedzésekre szerdánként 16.00–17.00 óráig járhatnak az érdeklődők, míg az első szinkronúszás-foglalkozás október 2-án lesz, az órák időpontja: hétfőn és szerdán 17.30–19.00 óráig.
Móczán Mónika külön is kiemelte, hogy a tanfolyami rendszerű oktatás mellett az idei tanévtől edzéseket is tart az úszóiskola. A haladó szintű diákok versenyzésre való felkészítése hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 16.30–18.00-ig zajlik. A gyerekfoglalkozásokon kívül természetesen továbbra is folyik a felnőtt úszásoktatás és a szintén nagy sikerű aquafitness.
Nemcsak a tanuszodában, hanem a sportközponthoz tartozó szántódi gyermektáborban is jelentős változások történtek. Teljes burkolatcserén estek át a faházak, felújították a fémtraverzeket, az orvosi és a vendégszobát, kényelmes ülőbútorok kerültek a közösségi szobába, valamint megújult a kültéri pavilonok tetőszerkezete és a táborhoz tartozó stég járófelülete. Több más most vásárolt szabadidős kellék mellett új pingpongasztalok is várják a vendégeket.

-os