A Svábhegyi Bölcsőde kapacitásának bővítése

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat 376 360 000 forint összegű európai uniós támogatást nyert a Svábhegyi Bölcsőde kapacitásbővítésére.
A pályázat keretén belül sor kerül a bölcsőde épületének bővítésére, négy új csoportszoba, valamint az ezekhez tartozó játszóudvarok kialakítására, amivel további 48 gyermek elhelyezésére nyílik majd lehetőség. Az építési munkák idejére a bölcsőde egész területe építési terület lesz, így április közepétől a gyermekek az önkormányzat által fenntartott másik két – Krisztinavárosi és Zugligeti – Bölcsődében kapnak elhelyezést.
Az építési munkák 2018 májusában kezdődnek, és várhatóan 2019 első negyedévében fejeződnek be.
Mindezek miatt a 2018–2019-es nevelési évre két időszakban történik a gyermekek felvétele:

- Az áprilisi felvétel során a Krisztinavárosi, a Zugligeti és a Svábhegyi Bölcsőde férőhelyei kerülnek feltöltésre, szeptemberi felvétellel. A Svábhegyi Bölcsődébe felvett gyerekek a bölcsőde bővítésének időtartama alatt az előző két intézményben kapnak elhelyezést. A szeptemberi férőhely-biztosításra vonatkozó bölcsődei felvételi kérelmeket április 16-ig kell benyújtani a polgármesteri hivatal népjóléti irodájára.

- A Svábhegyi Bölcsőde újonnan kialakítandó férőhelyeinek betöltésére a munkálatok befejezése után kerül sor.

Kérjük, hogy áprilisban csak akkor nyújtsanak be felvételi kérelmet, ha családi, szociális, munkavállalási vagy egyéb ok miatt mindenképpen szükséges a gyermek nappali felügyeletének biztosítása szeptembertől.

Hegyvidéki Önkormányzat