Jazz_klubhangulatban

Jazz klubhangulatban

Telt ház előtt mutatta be a MOM Kulturális Központban új lemezét a hazai jazz egyik legkedveltebb formációja, a Joe Fritz Trió. A zenészek többször játszottak már nálunk, legutóbb a múlt nyár végén a Jazzkert egyik koncertjén élvezhettük Gyárfás István gitár-, Sárkány Sándor bőgő- és Fritz József klarinétjátékát (valamint utóbbi szellemes konferálását).
Joe Fritz számos albumon népszerűsítette már azt a – mindenki számára élvezhető – szvinges jazzmuzsikát, ami annyira hiányzik a mai kínálatból. Tucatnyi lemez után a legújabb a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával jelent meg, Hegyvidék Jazz 2018 címmel. A koncerten mindenekelőtt az ezen is szereplő sztenderdek, a Nagy Amerikai Daloskönyv darabjai csendültek fel. Elhangzott a trió tagjainak közös szerzeménye is, a Hegyvidéki séta, ami tisztelgés a budai oldal zenei életében egyre nagyobb szerepet játszó XII. kerület előtt.
A jókedvű muzsikusok olyan népszerű örökzöldeket is eljátszottak, mint a Sunday, a Stompin’ at the Savoy, a meseszép jazzballada, a Body and Soul vagy a modernebb hangvételű Straight No Chaser, de hallhattuk a Flintstones (Frédi és Béni) melódiáját és a Moonglow-t is. A vastaps utáni ráadásszám a Four Brothers volt, amely itthon a Macskafogó című rajzfilm kísérőzenéjeként is jól ismert.
A remek hangulatú koncert sokadszor bizonyította, hogy érdemes felkeresni a gazdag zenei kínálatot nyújtó MOMkult rendezvényeit, mert semmi sem helyettesíti a jelenlét élményét, az élő zene varázsát.

Márton Attila