Pannonia_Varosmajori_felidoben_az_elen

Pannonia, Városmajori: félidőben az élen

Minden évben több ezer általános iskolás és gimnazista vesz részt a Hegyvidéki Diáksport Bajnokságban. A XII. kerület legnépesebb versenysorozatára a tankerülethez tartozó oktatási intézmények mellett egyházi és magániskolák tanulói is nevezhetnek. Tavaly közel négyszáz mérkőzést játszottak a gyerekek; negyven kerületi testnevelő segítségével mintegy háromezer rajthoz állást rögzített, és kilencszáz érmet osztott ki a szervező Hegyvidéki Szabadidősport Kft.
A mostani tanévben ötven sportnap áll rendelkezésre kilenc sportág – atlétika, floorball, kosárlabda, labdarúgás, partizán, röplabda, sakk, túrázás, úszás – és a mindig nagy népszerűségnek örvendő szellemi olimpia küzdelmeinek lebonyolítására. Bár nyerni mindig, minden körülmények között jó érzés, a Hegyvidéki Diáksport Bajnokságban a győzelem mellett legalább annyira fontos a részvétel, a mozgás népszerűsítése, ezért az iskolák közti pontversenybe a programba bevont diákok száma is beleszámít.
Az atlétika-váltóverseny, az úszás, a kosárlabda, a labdarúgás és a floorball eredményei alapján az I–IV. korcsoportos, általános iskolai kategóriában a Pannonia Sacra iskola vezeti a pontversenyt a diáksport-bajnokság félidejében. A második a tavalyi ezüstérmes ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola, míg a harmadik helyről a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolája várja a folytatást.
Hamarosan – február 17-én – a „Fitt leszel, ha itt leszel” elnevezésű játékos sorversenyben is megküzdhetnek egymással a kerület alsó tagozatosai. Mivel a rendezvény hétvégére esik, ezért duplán számít a pontversenybe, ami akár a sorrendet is megváltoztathatja.
Nincs meglepetés az V–VI. korcsoportban. Itt a sokszoros bajnok Városmajori Gimnázium vezet a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Tamási Áron nemzetiségi gimnázium előtt.

-os