Ellenőrzik a kéményeket

A korábbi évtizedekhez hasonlóan továbbra is minden ingatlantulajdonos számára felajánl egy vagy két időpontot a rendszeres kéményellenőrzés elvégzésére a főváros kéményseprő-ipari közszolgáltatója, a FŐKÉTÜSZ. Az ellenőrzés igénybevétele társasházi és lakásszövetkezeti ingatlanok, valamint gazdasági szervezetek tulajdonában lévő vagy székhelyéül, telephelyéül, fióktelepéül szolgáló ingatlanok esetében kötelező.
A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény 2018. január 1-jétől megszüntette azoknak az egylakásos ingatlanoknak (családi házaknak) a kötelező kéményellenőrzését, amelyek nem tartoznak a fenti ingatlanok körébe. Ugyanakkor a FŐKÉTÜSZ – a balesetek, tragédiák elkerülése érdekében – számukra is felajánl legalább egy ellenőrzési időpontot, amikor ingyenesen igénybe vehetik a szolgáltatást.
A www.kemenysepro.hu oldalon megtalálható, hogy a FŐKÉTÜSZ munkatársai mikor keresik fel az egyes ingatlanokat kéményellenőrzés céljából. Aki regisztrálja címét a weboldalon, e-mailben és SMS-ben is kaphat értesítést az időpontról.

d.