Potlobusz_a_fogas_vonalan

Pótlóbusz a fogas vonalán

Várhatóan március 29-ig a fogaskerekű csak a Városmajor és az Adonis utca megálló között jár, mivel az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között újakra cserélik a rossz állapotú sínszálakat és fogasléceket. A Svábhegytől a Széchenyi-hegyi végállomásig a 60-as jelzésű pótlóbuszok, az Adonis utca és a Svábhegy között a 21-es, a 21A és a 212-es buszok szállítják az utasokat.
A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a 21-es, 21A, 212-es és 990-es buszok Svábhegy megállójában, a Karthauzi utcában, a Művész út torkolata után, valamint a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött áll meg. Lefelé a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött, valamint a Svábhegy megállóban veszi fel az utasokat. További változás, hogy a 212-es hétvégén napközben a Boráros tér és a Normafa között meghosszabbított útvonalon jár.
A munkálatok idején a pótlóbuszokon mindkét irányban a teljes vonalon, míg a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszokon az Adonis utca és a végállomások között felfelé szállítható kerékpár. Felszálláskor azonban a kerekesszékkel és gyerekkocsival utazók előnyt élveznek a biciklisekkel szemben. A fogaskerekű, a pótlóbusz és a 21-es, 21A, 212-es buszok közötti átszállásoknál a már kezelt jegyet elegendő a másik oldalán ismét érvényesíteni.
A pályarekonstrukció, valamint az ezzel egy időben elvégzett vízvezetékcsere és közműkiváltás miatt közúti változások is életbe léptek. Ideiglenesen elbontják az Eötvös úti CBA előtti középszigetet, az Eötvös úti átjáróban a váltakozó irányú forgalmat külön jelzőlámpa szabályozza, a Diana utca érintett szakaszát a Költő utcától egyirányúvá tették a Mártonhegyi út felé. Az Eötvös úton autóval lefelé haladók a Hollós út–Mátyás király út útvonalon át juthatnak el az Istenhegyi útra.

(m.)