Foldre_szalltak_a_MOM_Sport_angyalok

Földre szálltak a MOM Sport Angyalok

Aki eddig kételkedett benne, a MOM Sport jótékonysági kakaópartiján megbizonyosodhatott arról, hogy léteznek angyalok. Ők azok, akik az idén is teljesítették a kerületben élő állami gondozott gyerekek legtitkosabb karácsonyi kívánságait.
Buranits Ildikó igazgató elmondta, hogy ötödik alkalommal hirdették meg az akciót. Ezúttal is arra kérték az önkéntes MOM Sport Angyalokat, hogy az előzetesen leírt, vagy éppen lerajzolt kéréseket teljesítsék.
„Öt év alatt több mint kétszázötven álmot váltottunk valóra. Most karácsonykor ötvennégy gyermeknek okoztunk örömet, és remélem, emlékezetes pillanatokat” – tette hozzá Buranits Ildikó. Voltak, akik megőrizték az anonimitásukat, mások viszont vállalták, hogy személyesen adják át ajándékaikat.
Több közéleti személyiség csatlakozott a felhíváshoz, mások mellett Bicskeiné Anna, az egykori szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan özvegye is, aki a kezdetek óta részt vesz a kakaópartikon. Meghatónak nevezte a programot Vladár Tamás testépítő bajnok, aki szerint különösen fontos, hogy mindenki azt a meglepetést kapja, amit valóban szeretne.
A Hooligans zenekart képviselő Ördög Tibor „Csipa” és Késmárki Zsolt arról beszéltek, hogy év közben plakátokkal, CD-kkel, koncertbelépőkkel támogatják a rászorulókat, a fellépéseikre pedig rendszeresen meghívnak kerekesszékes gyerekeket. Nem volt tehát kérdés, hogy az idén új szerepben is kipróbálják magukat, így lettek MOM Sport Angyalok.
Ganxsta Zolee, azaz Zana Zoltán szerint az állami gondozott gyerekek, különösen az ünnepek idején, még inkább igénylik a szeretetet, a törődést. A Kartel együttes tagja, Big Daddy Laca azzal egészítette ki zenésztársa szavait, hogy családapaként különösen fontosnak tartják azoknak a támogatását, akik ezt a szüleiktől nem mindig kaphatják meg.
A Csemete Alapítvány nagyköveteként is dolgozó Nagy László kézilabdázó elmondta, hogy szívén viseli a nehéz helyzetben lévő gyerekek sorsát. Igyekszik mindenhol ott lenni, ahol segítségre van szükség, ezért is fogadta el a felkérést.
Az ajándékok átadása után természetesen mindenkit megvendégeltek, a MOM Sport jóvoltából finomságokkal megrakott asztalok várták a gyerekeket.

(mm.)