Ujevi_galakoncertet_adott_a_Solti

Újévi gálakoncertet adott a Solti

Immár tizenegyedik alkalommal kívántak dallamokban gazdag új esztendőt a Solti György Zeneiskola tanárai és növendékei. A gálakoncert sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy zsúfolásig megtelt a MOM Kulturális Központ színházterme – voltak, akik már nem tudtak jegyet váltani, és a bejáratnál, az ajtókon kívül hallgatták végig az előadásokat.
A színpadra lépők ezúttal is emlékezetes pillanatokkal gazdagították a közönséget. A repertoár színességét jól mutatja, hogy egyebek mellett gyermekkorunk klasszikusai – a Vuk, vagy A nagy Ho-ho-horgász ismert és kedvelt betétdalai –, a The Muppet Show, az Operaház fantomja dallamai, Zsigmond-kori töredékek és tangó is felcsendültek.
A Hegyvidéki Önkormányzat, a Közép-Budai Tankerület Központ és az Unisono Alapítvány támogatásával létrejövő gálakoncertet Fonti Krisztina alpolgármester ekképpen méltatta: „Évről évre kimagaslóan profi és szórakoztató műsorszámokkal örvendeztetik meg a hegyvidékieket a fellépők. Köszönetet érdemel az iskola igazgatója, Dióssy Krisztina és tanár kollégái, hiszen nemcsak lehetőséget adtak a növendékek bemutatkozására, de magas színvonalú, újévi hangversenyhez méltó programmal kedveskedtek a publikumnak.” A szünetben lapunknak azt is elmondta, melyik tanszék produkciója tetszett neki a leginkább: „Minden darab különleges volt, de a szívemhez az ütőhangszeresek állnak a legközelebb. Hosszú évekig küzdöttem a tanszék elindulásáért; nagyon jó látni, hogy ma már ők is értékes tagjai kerületünk egyik legnívósabb oktatási intézményének.”
„Iskolánk életében kiemelt helyen szerepel ez a koncert, minden évben izgatottan készülünk rá. A megszólaló darabok a kötelező tantervtől merőben eltérnek, egyediek, újak és rendkívül szórakoztatók” – beszélt a kulisszatitkokról Dióssy Krisztina, a Solti György Zeneiskola vezetője, aki azt is hozzátette, hogy az este során mintegy 130 diák és közel 60 tanár lépett fel.

bm.