Unnepi_ebed_es_jokedv

Ünnepi ebéd és jókedv

Repült a spagetti, bőgtek a motorok, elnáspángoltak egy indián favágót, majd vidáman jódliztak egyet – szó se róla, a Brass in the Five tagjai gyorsan megalapozták a jó hangulatot a hegyvidéki szépkorúak részére rendezett ünnepi találkozón. A nem mindennapi műsor után Pokorni Zoltán köszöntötte a megjelenteket. A polgármester szerint a kerület igen büszke lehet arra, hogy itt élnek a legtovább az emberek. Mint mondta, az önkormányzat számára örömteli feladat, hogy gondoskodjon a nyugdíjasokról.
„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy segítsünk az időseknek. A magány felemészti a lelket – éppen ezért fontos, hogy ne zárkózzunk be. Az önkormányzat és intézményei csak a találkozások apropóját tudja megteremteni. Jó látni, hogy ezek az alkalmak összehozzák az időseket. A mai ebéddel nemcsak élményt szeretnénk adni, de a szépkorúak iránt érzett tiszteletünket is igyekszünk kifejezni” – fogalmazott a polgármester, aki külön megköszönte az időseket segítő nyugdíjas önkéntesek, a Hegyvidéki Szociális Központ, a Hegyvidéki Gondozási Központ és a Jókai Klub lelkiismeretes munkáját.
„Intézményeinkkel karöltve próbálunk mindent megtenni azért, hogy a hegyvidéki szépkorúak élete minél méltóságteljesebb és örömtelibb legyen. Ennek az egész éves gondoskodásnak a megkoronázása ez a program is, amelyet immáron tizenötödik alkalommal rendeztünk meg” – fűzte hozzá Fonti Krisztina alpolgármester, aki Pokorni Zoltánnal közösen szervírozta az ünnepi ebédet. A vendégek csirkecombot, tört burgonyát, párolt lilakáposztát és bejglit kaptak. A gasztronómiai minőségről ezúttal is a Kakas Vendéglő szakácsai gondoskodtak.
„Ötödször kaptam meghívást, ismét fantasztikusan finom volt az ebéd! A műsor mindnyájunknak tetszett, jókat nevettünk – mondta mosolyogva Kiss Irén. – Ugyanakkor nem csak ezért vagyok hálás: sokkal kevesebb időm van, amióta nyugdíjas lettem, hiszen a kerületi programoknak köszönhetően mindig találok magamnak valamilyen elfoglaltságot. Jó hegyvidéki idősnek lenni!”

(bm.)