Joe_Fritz_trioja_jatszik_a_MOMkultban

Joe Fritz triója játszik a MOMkult-ban

Joe Fritz klarinétos nem ismeretlen a Hegyvidék zenekedvelő közönsége előtt. Többször szerepelt már XII. kerületi rendezvényeken, legutóbb tavaly nyáron a MOM Kulturális Központ Jazzkertjében adott sikeres koncertet triójával. Szvinges zenéje, népszerű örökzöldeket felvonultató repertoárja mindenkinek kellemes szórakozást nyújt.
Az elmúlt években tucatnyi albumon szerepelt Joe Fritz különféle formációkkal, George Gershwin, Benny Goodman, Henry Mancini, Norman Granz emlékét felidézve. Legutóbbi lemeze a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával született, s címadó dala a trió tagjainak közös szerzeménye, a Hegyvidéki séta. Ezzel a főváros kulturális életében egyre nagyobb szerepet vállaló Hegyvidék előtt fejezik ki tiszteletüket, hiszen a MOMkult, vagy a Barabás Villa számos fontos zenei esemény, többnapos fesztivál színhelye volt és lesz a jövőben is.
A trió tagjai a hazai jazz elitjébe tartoznak. Fritz a napokban nyerte el a JazzMa.hu internetes magazin első helyezését hangszere kategóriájában, és a másik szólista, Gyárfás „Gyafi” István gitáros is tarolt a népszerűségi listán. Még egy apró hegyvidéki vonatkozás: az együttes fundamentuma, Sárkány Sándor bőgős XII. kerületi lakos.
Joe Fritz és társai február 5-én este 6 órától ingyenes koncertet adnak a MOMkult kupolatermében. Olyan jazzsztenderdek hangoznak el, mint Benny Goodman sikerszáma, a Stompin’ at the Savoy, vagy a híres ballada, a Body and Soul. Hallhatjuk majd Thelonious Monk remekét, a Straight No Chaser-t, valamint a Flintstones rajzfilm ismert melódiáját is.

(Márton A.)