Aranyérem tájfutásban

Sporttörténelmet írtak a Hegyvidék SE MOM versenyzői a Kecskeméten és környékén rendezett junior tájfutó-világbajnokságon. Gárdonyi Csilla a Bócsa melletti ősborókásban kijelölt, rendkívül technikás pályán középtávon világbajnok lett, és az aranyérem mellé a sprintversenyről egy bronzot is hazahozhatott. Sárközy Zsófia középtávon hatodikként ért célba, míg 10,2 kilométeren, nagyszerű futást követően, ezüstérmet nyert.
Arról, hogy ez mekkora teljesítmény, röviddel a verseny után Borosznoki László, a Hegyvidék SE MOM szakosztályvezetője beszélt: „A lányoknál a magyaroknak juniorvébén eddig egyetlen érme, egy bronza volt, most pedig ezt kétszeresen is sikerült felülmúlni. Óriási eredmény, amire az egész Hegyvidék büszke lehet!”
A sportszakember elmondta, hogy a több mint harmincéves szakosztály számtalan országos bajnoki címmel büszkélkedhet, ifjúsági Európa-bajnokságokon is jutott valamennyi éremfajtából, de a junioroknál eddig ez még nem jött össze. Külön kiemelte Kisvölcsey Ákos edző munkáját, akit a szakmai sikerek egyik letéteményesének nevezett.
„Célunk, hogy megszerettessük a fiatalokkal az egészséges testmozgást és a természetet. Igyekszünk kihasználni a kerület adta lehetőségeket, a nagyszerű adottságokat. A szakosztály tagjai kiemelkedő képességű szakemberek irányításával készülhetnek, és érnek el ragyogó eredményeket. Mindez visszaigazolja, hogy a szerény körülmények ellenére szívós munkával egy ilyen kis közösség is képes kiemelkedő teljesítményre” – vont mérleget Borosznoki László. Hozzátette azt is, hogy Gárdonyi Csilla és Sárközy Zsófia fiatal koruk ellenére már most példaképek, akikre felnéznek az őket követő korosztályok tagjai.

-ály