Befejezodott_a_Svabhegyi_Bolcsode_korzserusitese

Befejeződött a Svábhegyi Bölcsőde korszerűsítése

Nemcsak megszépült, hanem energetikai szempontból is megújult a Svábhegyi Bölcsőde. A KEHOP-5.2.9-16-2016-00092 azonosítószámú, „A Svábhegyi Bölcsőde és a Fekete István Általános Iskola energetikai fejlesztése” című pályázat keretében június végén befejeződő beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkent a nevelési intézmény üzemeltetésének költsége.
A csoportszobákban, a fürdőszobákban, az irodákban, a konyhában, a folyosón, a tárolókban, a mosodákban és a közös helyiségekben a kivitelezők összesen 428 négyzetméternyi nyílászárót cseréltek ki műanyag, hang- és hőszigetelt ajtókra és ablakokra, 594 négyzetméter homlokzat és 1180 négyzetméter lapos tető kapott hőszigetelést, utóbbira vízzáró réteg került. A megújuló energiáról egy 22,3 kWp teljesítményű, 86 darab napelemből álló fotovoltaikus rendszer gondoskodik. Az elektromos hálózatba visszatermelt energia jelentős megtakarítást eredményez a bölcsődének.
Hamarosan újabb fejlesztés kezdődik, a VEKOP-6.1.1-15-BP1-2016-00036 azonosítószámú, „A Svábhegyi Bölcsőde bővítése, fejlesztése” című támogatott projekt részeként négy új csoportszoba, külső játéktároló, átadó és fürdőszoba épül. A bővítés eredményeképpen negyvennyolccal nő a férőhelyek száma. A beruházás a tervek szerint 2019 januárjára készül el. A Hegyvidéki Önkormányzat addig is folyamatosan biztosítja a már megszokott magas színvonalú ellátást a gyerekeknek, akiket nevelőikkel együtt a Zugligeti és a Krisztinavárosi Bölcsőde fogad majd.

(m.)