Minden_keruleti_gyereket_felvettek_az_ovodakba

Minden kerületi gyereket felvettek az óvodákba

Azok a XII. kerületben lakó gyerekek, akik augusztus 31-ig betöltik harmadik életévüket, kivétel nélkül felvételt nyertek a hegyvidéki óvodákba – mondta el lapunknak Fonti Krisztina alpolgármester a nemrégiben lezajló óvodai beiratkozásokkal kapcsolatban. Bár a korlátozott kapacitások miatt nem garantált, hogy mindenki a választott óvodában kap helyet, azért túlnyomórészt sikerült teljesíteni az igényeket: 460 gyermeket vettek fel szeptemberi kezdéssel, és a jelentkezők 96%-a a szülők által megjelölt intézménybe járhat ősztől. Tizennyolc gyerek számára nem a választott, hanem a körzetes óvodában tudott elhelyezést biztosítani az önkormányzat.
Nyolcvannégy gyerek esetében – ők augusztus 31-e után lesznek háromévesek – az évközi beíratás igényére vonatkozó regisztrációs kérelmet adtak be a szülők. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a regisztráció nem jelent automatikus felvételi lehetőséget. A harmadik életévüket szeptemberben vagy azután betöltő gyerekeket akkor tudják fogadni az óvodák, ha marad szabad férőhelyük.
Az óvodai jelentkezések 80%-át már elektronikus úton nyújtották be a családok. Ez is jelzi, hogy a hegyvidékiek szívesen használják az önkormányzat elektronikus ügyintézési rendszerét, amellyel kényelmesen, gyorsan, sorban állás nélkül intézhető a beiratkozás, továbbá számos egyéb ügytípus. Az óvodákba felvételt nyert gyerekek szülei az eugyintezes.hegyvidek.hu weboldalon gyermekszállítási parkolási engedélyt igényelhetnek, amely naponta két alkalommal, alkalmanként legfeljebb 20 perc díjfizetés nélküli parkolásra jogosítja fel őket az intézmény címe szerinti zónában.

sz.