Minden_vizilabdazo_olimpiai_bajnok_szeretne_lenni

Minden vízilabdázó olimpiai bajnok szeretne lenni

Rendkívül sikeres a MOM Sport és a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub tavaly megalakuló utánpótlás-nevelő műhelye, amelyben egy év leforgása alatt több mint hetven kisdiák jutott sportolási lehetőséghez. Ide látogatott el Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, aki képet kapott a szakmai munkáról, emellett elbeszélgetett az éppen edzésre érkező gyerekekkel.
Az egykori kiváló játékost kivétel nélkül mindenki nagy figyelemmel és lelkesedéssel hallgatta. Merkely István, a SOTE–MOM Sport utánpótlás-vízilabdacsapat vezetője is megemlítette, milyen sokat jelent a fiataloknak, hogy egy nemzetközi szinten is ismert és elismert élsportolóval találkozhatnak.
„Faragó Tamást a világ legjobb vízilabdázójaként tartották számon, az ő jelenléte egészen különleges motiváció a gyerekek számára. Ezért kérjük meg rendszeresen, hogy jöjjön el közénk, amit szerencsére mindig meg is tesz, hiszen fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést” – mondta a szakember, aki elmesélte, hogy az edzéseken egyszerre harminc gyerek dolgozik a klubban, amely továbbra is várja a vízzel már barátságot kötő, a labdát is szerető jelentkezőket, szeptembertől pedig már bajnokságban is elindul.
Faragó Tamás mindenekelőtt gratulált a jelenlévőknek, hogy a legeredményesebb magyar sportágat választották, majd kijelentette, valamennyi magyar vízilabdázó egyet szeretne: olimpiai bajnokságot nyerni. Legyen ez a célja a MOM Sportba járó gyerekeknek is – tette hozzá –, akik a lehető legjobb kezekben vannak.

M.