Nyari_utfelujitasok

Nyári útfelújítások

Jelentős út-, járda és lépcsőépítések, valamint -felújítások várhatók a nyáron a XII. kerületben. Már elkészült a bal oldali járda rekonstrukciója az Ormódi utcában, a Kempelen Farkas utca és a Mártonhegyi út között. A munkálatok során a kivitelezők felbontották az aszfaltburkolatot, a régi, leromlott állapotú szegélyt előregyártott betonelemekre cserélték, a gépkocsibejárók, parkolók elé pedig az autók beállását segítő idomokat építettek be.
Szintén befejeződött a Nárcisz utcai járda felújítása a Tamási Áron utca és a Mártonhegyi út közötti, mintegy 140 méteres szakaszon. A munkálatok során a szakemberek újjáépítették a teljes alépítményt, pótolták a hiányzó vagy sérült szegélyköveket, valamint leaszfaltozták az egész járófelületet.
Hamarosan birtokba vehetik a hegyvidékiek a Gesztenyés kertben kialakított futókört. A kényelmes gumiburkolattal ellátott, nagyobbrészt a meglévő gyöngykavicsos ösvényt követő pálya 400 méter hosszú. A színéről a parkot használók egy két héten át tartó helyszíni felmérés során döntöttek, az ötszáz szavazat közel fele a Normafánál már bevált sárgásbarna színváltozatra érkezett. A pálya a szegélyekkel együtt 150 centiméter széles, a megtett távolság könnyebb számontartását a százméterenkénti felfestések segítik.
Az útalappal együtt 150 méter hosszú részen felújítják az Ada utca alsó szakaszát júliusban. A terveknek megfelelően folyik a Törpe utcai Hegyvidéki Kulturális Szalon közvetlen környezetének rendezése. Jelenleg a kertészeti munkák zajlanak, utána következik a tereplépcső kialakítása, a járdák térkövezése és a kifejezetten ide tervezett utcabútorok kihelyezése.
Megújul a Nógrádi utca a Szendrő utcától a Szent Orbán térig. Ezen a szakaszon teljes felületen felmarják a régi aszfaltot, és az út mindkét oldalán kicserélik az útszegélyeket. Az ELMŰ-vel történő egyeztetés után a közműmunka miatt megbontott járdaszakasz visszaaszfaltozását is az útépítési munkához kapcsolva végzi el a Hegyvidéki Önkormányzattal szerződő kivitelező.

(m.)