Futokor_epul_a_Gesztenyes_kertben

Futókör épül a Gesztenyés kertben

Négyszáz méter hosszú, öntött gumiburkolatú futókört építtet a Hegyvidéki Önkormányzat a Gesztenyés kertben. A pálya kialakítását maguk a futók igényelték, akik a burkolat ideális színéről is elmondhatták véleményüket.

A parkot használók a két héten át folytatott helyszíni felmérés során dönthettek arról, hogy a kék, a piros vagy a normafai futósávnál is alkalmazott, környezetbe illő sárgásbarna szín legyen-e a befutó. A legtöbben végül ez utóbbira adták voksukat: az ötszáz szavazat közel 50%-a érkezett a már bevált színváltozatra.
A futókör 140 (szegélyekkel együtt 150) centiméter széles lesz, a távok számításához százméterenkénti felfestés ad majd támpontot a sportolóknak. Az útátvezetéseknél – a rendezvények idején tapasztalható nagyobb forgalomra is felkészülve – megerősített burkolatot alakítanak ki a kivitelezők.
„A futókör építése miatt egyetlen fát sem kell kivágni” – mondta el lapunknak Rimóczi János, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője. A nyomvonal túlnyomórészt a meglévő gyöngykavicsos ösvényt követi, csak a kutyafuttató mellett tesz majd némi kitérőt. A kivitelezés a napokban kezdődött meg, és várhatóan szeptemberig tart.

k.