Kerületi közműfejlesztések

A Hegyvidék több pontján zajlanak közműfejlesztések. A munkálatokkal érintett útszakaszokon ideiglenes forgalmi változásokra, a parkolási lehetőségek és a gyalogosforgalom korlátozására kell számítani.
Kábelrekonstrukciót végez az Észak-Budai Zrt. a Nógrádi utcában, míg a Moha köz felső szakaszán a Csatorna-Víz Szerviz Kft. épít vízvezetéket. Egyszerre több helyszínen dolgozik az ELMŰ. A munkálatok részeként szabadvezeték-rekonstrukció van folyamatban a Csipke úton (a Cinege út és a Városkúti út közötti szakaszon), a Galgóczy utca 51–59. között, a Kikelet utca 24. és a Galgóczy utca között, valamint a György Aladár utca 34. és a Csipke út között.
A terveknek megfelelően haladnak a járdabontással járó távközlési fejlesztések. A Fibermaster Kft. és a Hál-Ép Kft. a Hajnóczy József, Csaba, Maros, Szamos, Városmajor, Gyógyfű, Bíró, Ráth György, Goldmark Károly, Schwartzer Ferenc, Greguss, Nagyenyed, Roskovics, Csemegi, Karap, Székács, Tóth Lőrinc, Kék Golyó utcában és a Határőr úton, míg a Mátra-Phone Kft. a Vas Gereben, Vércse, Fürj, Veréb, Gébics, Sirály, Korompai, Szánkó utcában, valamint a Jagelló, a Sashegyi és a Lejtő úton alakít ki új telefon-, internet- és kábeltévé-hálózatot.

(m.)