Kituno_bizonyitvannyal_ajandek_vasutazas

Kitűnő bizonyítvánnyal ajándék vasutazás

A nyári szünidő első hónapjában – július 15-ig – jutalomutazásban részesülhetnek a gyermekvasúton azok az általános és középiskolás tanulók, akik magukkal viszik kitűnő bizonyítványukat. A diákok az eredeti okirat felmutatásával válthatnak jegyet.
A „Kitűnő utasunk” akciót tavaly hirdette meg először a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, akkor a kéthetes időszakban nyolcszáznál többen éltek a kedvezménnyel. A Széchenyihegy és Hűvösvölgy közötti vonalon a vasúti szolgálatot tíz–tizennégy éves gyerekek látják el, akiktől szintén elvárás a jó tanulmányi eredmény. A következő gyermekvasutas-tanfolyam október elején indul, erre negyedik, ötödik és hatodik osztályosok jelentkezhetnek.
Változik a menetrend a nyári szünetben. A korábbi évek gyakorlatához képest újdonság, hogy munkanapokon hosszabb lett az üzemidő, így augusztus végéig Hűvösvölgyből már 8.45-kor, Széchenyihegyről pedig 9.45-kor indulnak az első vonatok.
A Múzeumok Éjszakáján, június 23-án késő esti utazásra is lehetőség nyílik a kisvasúton, sőt az országos rendezvényre belépőkarszalagot váltó felnőttek ezen a napon 18.00 órától kedvezményes gyermekjeggyel vasutazhatnak. Az éjszakai menetrendről és a további programokról a www.gyermekvasut.hu internetes oldalon olvasható bővebb tájékoztató.

d.