Suni_Ebreszto

Süni Ébresztő tűzoltóautóval és egészségbüfével

Mi a teendő tűz esetén, kit kell hívni, és hogyan óvhatjuk meg magunkat a lángoktól? Csupa olyan kérdés, amikkel nem árt, ha a gyerekek is tisztában vannak, hogy baj esetén ne essenek pánikba, és akár egyedül is megfelelő döntéseket hozhassanak. A Süni Óvodák szokásos nyárköszöntő rendezvénye, a Süni Ébresztő a felhőtlen szórakozás mellett a családok figyelmét akarta felhívni a tűzzel kapcsolatos veszélyekre. Ezért egy igazi tűzoltóautó gurult az óvodához, amelyet kivételesen nemcsak kívülről, hanem belülről is szemügyre vehettek a gyerekek, akiket hasznos tanácsokkal láttak el a tűzoltók.
Látványosra sikeredett a tűzoltási bemutató, a tűzoltók élesben mutatták be – természetesen elsősorban a felnőtteknek –, hogyan lehet gyorsan eloltani a kezdődő kisebb tüzeket. Elhangzott, hogy a gyerekek semmiképpen ne tegyék ki magukat felesleges veszélynek, fussanak el a helyszínről, és kérjenek segítséget az első felnőttől, vagy ha tudják kezelni a telefonkészüléket, hívják a szüleiket, ismerőseiket, netán egyenesen a tűzoltókat.
A „komoly” program után kezdődhetett az ilyenkor elmaradhatatlan családi verseny, amihez a vidám, zenés bemelegítés adta meg az alaphangot. Ezúttal hét állomáson kellett teljesíteni a feladatokat, amiért pontok jártak, a betelt menetlevélért cserébe pedig a játék végén, a Dini cukrászda jóvoltából, mindenki fagylaltot kapott. Nem ez volt az egyetlen meglepetés, hiszen Nokedli bohóctól lufiállatokat is lehetett szerezni, a kézműves-foglalkozásokon „sünikoronák” és „tűzoltóelefántok” készültek, a családi kötélhúzás résztvevői pedig külön díjazásban részesültek.
A játék közben elégetett kalóriák pótlásáról a Hegyvidéki Önkormányzat, a szülők, az óvoda alapítványa, a FirstMed és a Jókenyér segítségével megnyitott egészségbüfé gondoskodott. A Süni Ébresztőt a szokásos koncert zárta, amelyen az óvoda apraja-nagyja együtt táncolt.

(-ály)