A_Svabhegyi_Viragbolt_a_kedvenc1

A Svábhegyi Virágbolt a kedvenc

Még csak néhány éve működik a Költő utcai virágbolt, máris rendkívüli népszerűségnek örvend. Sikerét jelzi, hogy a vásárlók szavazatai alapján a virágosok kategóriájában kiérdemelte az önkormányzat által alapított Hegyvidék Legjobbja címet.

„Utcahosszal”, a szavazatok több mint felét begyűjtve nyert a Svábhegyi Virágbolt a Hegyvidék Legjobbja-versenyen. Pokorni Zoltán polgármester ebből az alkalomból oklevelet és a hegyvidéki vásárlók elismerésére emlékeztető, a bejárati ajtóra helyezhető emblémát adott át a nyertesnek. A második a Böszörményi úti Pápai Virág, a harmadik pedig a Hegyalja úti Emlékezés Virága bolt lett.
A polgármester elmondta, hogy korábban a helyi cukrászdákra, pékségekre, fagylaltozókra, hentesekre, zöldségesekre és éttermekre adhatták le voksaikat a hegyvidékiek. A program – amelynek célja, hogy erősítse a XII. kerületben élők és az őket kiszolgáló, itt működő vállalkozások közti kapcsolatot – folytatódik, még az idén versenybe szállhatnak a kávézók és fodrászatok is a Hegyvidék Legjobbja címért.
„Kombinált üzlet a miénk: az egyik fele virágbolt, a másik részén kreatív kellék, papír-írószer kapható” – mutatta be vállalkozását Pados Enikő. A győztes üzlet ügyvezetője huszonöt éve lakik a Svábhegyen, nyolc évvel ezelőtt nyitotta meg az első, apró kreatívboltját a Jókai iskola mellett, a Költő és a Felhő utca sarkán. Három esztendeje úgy döntött, hogy szintén az iskola szomszédságában, a Költő és a Diana utca találkozásánál, egy évekig üresen álló, egykori hentes-, majd élelmiszerbolt helyén alakítja ki a Svábhegyi Kreatív Házat és azzal szimbiózisban az új virágüzletét.
„Nagyon hiányzott a Svábhegyről egy virágos, miután a Szamos Cukrászda melletti bolt évekkel ezelőtt bezárt. A virágüzlet iránti igénnyel én is gyakran szembesültem; például amikor egy virággal díszített kaspót helyeztem ki a kreatívbolt dekorációjaként, voltak, akik a növényt szerették volna megvásárolni” – mesélt az új profil kialakításának előzményeiről a cégvezető.A_Svabhegyi_Viragbolt_a_kedvenc2Pados Enikő, mint mondja, virágosként is vásárlói szemszögből próbálja folyamatosan fejleszteni kínálatát, szolgáltatásait. Arra törekszik, hogy minden korosztály megtalálja nála azt, amit a különböző alkalmakra keres. A legjobb minőségű áruhoz igyekszik hozzájutni, a virágokért személyesen megy el hetente kétszer, hogy mindig a legfrissebbeket kínálhassa a hozzá betérőknek.
„Nem számítottam rá, hogy mi nyerjük el a Hegyvidék Legjobbja címet” – mondta mosolyogva az ügyvezető, aki köszönetét fejezte ki minden szavazónak. Szerinte az eredményhez nagyban hozzájárult, hogy túlnyomórészt visszatérő vevőik vannak – sokan érkeznek a Jókai iskolából, az istenhegyi plébánia közösségéből és a környékről –, valamint hogy bevált a kreatív áruk és a virágok kombinált kínálata. A virágüzlet maga is helyszíne kreatív foglalkozásoknak, amiket jelenleg hetente kétszer tartanak, ám további napokon is szeretnének kis csoportokban zajló kézműves programokat szervezni.
Az eredmények mögött egy csapat áll, rajta kívül még öt ember dolgozik a vevőkért – hangsúlyozta az üzletvezető. Külön kiemelte Zsebesi Attila virágkötő munkáját, aki lenyűgöző kreativitással készíti alkalmakhoz és személyekhez illő csokrait. Munkatársa egy egészen friss, kiemelkedő szakmai sikerrel büszkélkedhet: a Papp László Budapest Sportarénában rendezett idei Esküvő Kiállításon, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete által meghirdetett versenyen ő vihette el a közönségdíjat egyedi megjelenésű menyasszonyi csokrával.

sz.