Ébredj egy szebb kerületre! – hegyvidéki játék

Különleges játékra invitálja június 16-án a lakókörnyezetükért tenni akaró kerületieket a Hegyvidéki Önkormányzat és a tematikus városi sétákat szervező Hosszúlépés. A szombat esti Ébredj egy szebb kerületre! elnevezésű programon az is jól érezheti magát, aki még soha nem kertészkedett a városban, de a szervezők várják azokat is, akik tapasztalt urbánus kertésznek tartják magukat.
Ezúttal nem a Hegyvidék jól ismert pihenőterületei, a Gesztenyés kert, a Normafa vagy a Városmajor kapnak kitüntetett figyelmet, hanem azok a kisebb zöld felületek, virágzó járdaszigetek, utak melletti zöld sávok vagy éppen az ezeket szegélyező parkolók, amikre ugyanúgy szükség van ahhoz, hogy még jobban érezzük magunkat a XII. kerületben. A Városi Zöldövezetek program (Interreg CE Urban Green Belts) keretében meghirdetett játékban a Hegyvidék öt pontja mini-rendezvényhelyszínné alakul – hogy pontosan melyek ezek, az csak a polgármesteri hivatalnál kijelölt találkozóhelyen derül ki, ahol a résztvevők térképes menetlevelet kapnak, amin rajta lesznek a bejárandó állomások. Mindenhol installációk és interaktív programok fogadják a játékosokat, akik megismerhetik a Hegyvidékre jellemző növény- és állatvilágot, valamint néhány már gondozott és örökbefogadókra váró zöld területet is.
A menetlevélnek még egy funkciója lesz: fel lehet rá írni a különböző feladatok megoldásait, ami igazolja, hogy valaki sikerrel vette az adott állomást. Ennek azért van jelentősége, mert a verseny végén a legjobbak egy Hosszúlépés-sétajeggyel gazdagodnak.
Az érdeklődőket este 7-től 10-ig várják, a feladatok teljesítésére egy-másfél óra áll rendelkezésre, a program 11 óra körül fejeződik be. Ezzel azonban még nincs vége, mivel a köztéri installációk másnap délutánig megtekinthetők, így a hegyvidékiek valóban egy szebb kerületre ébredhetnek június 17-én reggel. Az eseményre a https://hosszulepes.org/hu/seta/ebredj-egy-szebb-keruletre linken lehet regisztrálni.

mm.