A_mozgas_igenye_eletforma

A mozgás igénye életforma

Edzeni, sportolni közösségben lehet a legjobban – ez derült ki a MOM Sportban negyedik alkalommal megrendezett Fitt a nyár! elnevezésű programon, amelyen valódi „zsírgyilkos” és izomépítő-órákat tartottak a legnevesebb magyar oktatók.
A bemelegítésről Hidvégi Andrea gondoskodott, majd a Euphoria után Katus Attila Best Body alakformáló edzése következett. Ha lehet, még jobban felpörgette a sebességet a férfiakat is alaposan megmozgató MadMike Workout és Lóránt-Szemző Fruzsina Amazon Body-órája. Péntek Enikő ZONA-edzése ismét megmutatta, hogyan lehet rövid idő alatt pörgős, otthon is megismételhető, hatékony edzést tartani, végül a többször az év edzőjének választott Tatarek Rezső fitneszprezenter és életmódmentor tartott fergeteges Ironbox Max-foglalkozást.
Szabó Éva, a programot szervező Wellness magazin főszerkesztője elmondta, hogy az idén egy kicsit nagyobb figyelmet kaptak a feltörekvő oktatók. „A Fitt a nyár! egyik küldetése, hogy egy helyen, egymás után minél több mozgásformát próbálhassanak ki az érdeklődők – tette hozzá. – Ehhez pedig a sztárok mellett az újhullámhoz tartozó edzők is jelentős részben hozzájárulnak. Így tudjuk biztosítani, hogy az összes népszerű csoportos edzés része legyen a rendezvénynek.”
Kísérőként, vagy épp aktív résztvevőként egyre több férfi megy el a MOM Sportba. Éppen ezért ősszel az erősebb nem képviselőit is megszólítják a szervezők egy CrossFit- és akadályfutás-alapokra épülő, különleges kültéri programmal, méghozzá a MadMike Workout támogatásával. Erről Fábián Miklós edző előzetesen annyit árult el, hogy a kertben kialakítanak egy családi pályát, az akadályokat pedig akár versenyen kívül is ki lehet majd próbálni. (Ez nem mindennapi lehetőség, ugyanis a legnagyobb, Budapesten még nem látott, saját készítésű akadályokról van szó.)
A házigazda MOM Sportot vezető Buranits Ildikó arról beszélt, hogy a Fitt a nyár! tökéletesen illeszkedik a sportközpont arculatába: „Minden alkalommal sztárokat hozunk el a Hegyvidékre, ezzel is öregbítve a tizenkettedik kerület hírnevét. Lényeges a példamutatás, a mozgás és az egészség népszerűsítése, ami a MOM Sport számára különösen fontos.”
Hasonlóképpen fogalmazott Katus Attila, aki szerint az ilyen programokkal lehet kedvet csinálni az edzésekhez még a forró nyári napokon is. „A mozgás igénye életforma, amit függetlenül attól, hogy épp melyik évszakban vagyunk, bármikor elkezdhetünk. Ebben segíthet a Fitt a nyár!, mert itt a sport, az egészséges életmód áll a középpontban” – hangsúlyozta a világ- és Európa-bajnok sportoló, életmód-tanácsadó, hozzátéve, hogy nem kell mindenáron a tökéletes alakot, a kizárólag a modellekre jellemző számokat kergetni. Sokkal fontosabb az egészséges test, a szimmetria, valamint az, hogy minél többet mosolyogjunk.
Katus Attila mindenkinek azt javasolja, hogy aludjon eleget, táplálkozzon egészségesen, építse a társas kapcsolatait. És persze a rendszeres mozgást se hanyagolja el, amihez nagyszerű alkalmat kínálnak a csoportos edzések.

(mm.)