Ulesezett_az_onkormanyzati_kepviselo-testulet

Ülésezett az önkormányzati képviselő-testület

Elfogadta a zárszámadást, azaz a 2017-es költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót a Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete. A május végi ülésen arról is döntöttek a képviselők, hogy egy pályázati eljárás eredményeképpen a Kék Madár Alapítvány által létrehozott Szekszárdi TÉR – Társadalmi Értékekért Nonprofit Kft. bérelhesse ki a polgármesteri hivatal földszintjén lévő egykori okmányirodai területet munkahelyi étkeztetés és közforgalmú étterem kialakítása céljából.
A testületi ülésen Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy 2007-ben Szekszárdon társadalmi vállalkozásként nyitották meg az első olyan éttermet Magyarországon, ami a vezetőségen kívül kizárólag fogyatékos, megváltozott munkaképességű, valamint tanulásban akadályozott embereket foglalkoztat. Hasonló helyet szeretnének kialakítani most a Hegyvidéken is. A leendő üzemeltető először a hegyvidéki Fejlesztő Napközi Otthonban toboroz munkatársakat, az éttermet pedig várhatóan az év végén, karácsony előtt nyitja meg.
Ezzel összefüggésben a polgármesteri hivatal épületében új helyet kap majd az építésigazgatási iroda, míg a népjóléti iroda az önkormányzat tulajdonában lévő, Böszörményi út 20. szám alatti irodaházba költözik át. A képviselők döntése alapján a népjóléti iroda ingyenesen használhatja az irodaház második emeletén lévő helyiségcsoportot.

d.