Usztak_a_gyerekek_futottak_a_felnottek

Úsztak a gyerekek, futottak a felnőttek

Ismét megtelt az oldallelátó a Városmajor utcai uszodában, ahol a Hegyvidéki Úszóiskola növendékeinek és a kötelező úszásoktatáson részt vevő általános iskolásoknak tapsolhatott a szurkolósereg. A hagyományos tanévzáró versenyen a különböző korcsoportokban összesen 170-en indultak, ami az eddigi legmagasabb szám a rendezvény történetében. A 2008-ban és korábban született gyerekek gyors-, mell- és hátúszásban versenyeztek, míg az idősebbek pillangóban és négyszer huszonöt méteres vegyesúszásban is megmutathatták ügyességüket.
Fonti Krisztina alpolgármester elmondta, hogy a játékos verseny kiváló motiváció, egyben örök élmény a fiataloknak, hiszen ilyenkor éles helyzetben próbálhatják ki magukat. „Az úszásban azok is sikeresek lehetnek, akik más sportágakban kevésbé mozognak otthonosan, vagy nem annyira ügyesek. Számukra különösen sokat jelent, hogy elindulhatnak a versenyen, ahol mindenki győztesnek érezheti magát” – tette hozzá.
A Hegyvidéki Önkormányzat elkötelezett a sport és a mozgás népszerűsítése mellett – folytatta az alpolgármester –, s mindent megtesz, hogy biztosítva legyenek az ehhez szükséges tárgyi feltételek. A XII. kerület Budapesten elsőként vezette be a ma már valamennyi általános iskolában kötelező mindennapos testnevelést. Fonti Krisztina szerint a most látottak alapján kijelenthető, hogy a Hegyvidéki Úszóiskolában biztos úszástudásra lehet szert tenni. Ez különösen a hamarosan induló strandszezonban fontos, hiszen nem mindegy, hogy a gyerekek mennyire mozognak magabiztosan a medencében, vagy akár a nyílt vizekben.
A jól megérdemelt díjakat az alpolgármester és Móczán Mónika, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője adta át a gyerekeknek. Kategóriánként az első három helyezett érmet kapott, és mindenkinek járt a többi között strandlabdát, úszósapkát is tartalmazó ajándékcsomag, a névre szóló emléklap, valamint gyümölcs és frissítő.
A versennyel nem ért véget az úszásoktatás a Városmajorban. Júniustól augusztus elejéig nyolc héten át tartanak az intenzív tanfolyamok, emellett zajlanak a felnőttoktatás, az aqua fitness és a napközis táborok is. Az idén a hagyományos úszótábor mellett a kezdőknek kézilabda–úszó- és szinkronúszó–úszó-táborokat is hirdettek a szervezők, míg a vízilabda–úszó-táborban a haladókat is fogadják.
Móczán Mónika egy további sporteseményről is beszélt lapunknak. Az ingyenes sportprogramokat kínáló Aktív Hegyvidék program keretében szerveződő futóklub nagyszerűen szerepelt a nemrégiben lezajlott Ultrabalatonon.
„Másodszor neveztünk a versenyre, tavaly sem lehetett ránk panasz, ezúttal pedig valóban nagy lépést tettünk. A szokásoknak megfelelően két csapattal képviseltük a kerületet. A Hegyvidéki Aljas Nyolcas, 221 kilométer megtétele után, a céges kategóriában az előkelő hetedik helyen végzett, és a Városmajori Piszkos Tizenkettő is az elmúlt évinél jobb eredményt ért el” – mesélte az Ultrabalatont saját maga is teljesítő sportvezető, aki kiemelte, hogy igazi közösségépítő programon vettek részt. Nem véletlen, hogy a húsz hegyvidéki versenyző az utolsó száz métert együtt futva tette meg.
„Nemcsak a futóinkat, hanem a velük tartó önkénteseket is dicséret illeti, nélkülük biztosan nem értünk volna el ilyen nagyszerű eredményt” – zárta szavait Móczán Mónika, aki mindenkit arra biztat, hogy csatlakozzon a Városmajorban és a Normafán heti rendszerességgel megtartott edzésekhez, és legyen részese a közös sikereknek.
További információk a nyári táborokról: www.hegyvidekiuszoiskola.hu. A futóedzésekről: https://hu-hu.facebook.com/varosmajorifutoklub.

sm.