Hegyvidéki Önkormányzat

Pályázati felhívás - Hegyvidéki Csodakert-díj

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat pályázatot hirdet „Hegyvidéki Csodakert” címmel. Az idei évben kertjeikkel, balkonjaikkal és erkélyeikkel pályázhatnak a társasházi, lakó- és utcaközösségek.

A felhívás kategóriái:

  1. Kertek – Hegyvidéki Csodakert – Rózsa-díj
  2. Balkonok, erkélyek – Hegyvidéki Csodakert – Jázmin-díj
  3. Ingatlan előtti közterületi zöldsávok, zöldfelületek, zöldtetők, zöldfalak – Hegyvidéki Csodakert – Moha-díj

Az értékelés során a rendezett környezet mellett elsősorban a közösségi munkát és a környezet- és természetvédelmi szempontú fenntarthatóságot kívánjuk díjazni. Ezért olyan társasházi vagy egyéb lakóközösségek jelentkezését várjuk, amelyek együtt dolgoznak kertjük, balkonjaik rendezésében, a rendelkezésükre álló zöldfelületek fejlesztésében vagy akár növelésében. A 2. kategóriában indulóknál részvételi feltétel, hogy a házban élők balkonjainak, erkélyeinek minimum 50%-a vegyen részt a közös pályázatban.


Nevezni 2018. június 8-ig lehet e-mailben (molnar.viktoria@hegyvidek.hu). Jelige: „Hegyvidéki Csodakert”.

A pályázaton, kérjük, tüntessék fel a ház (több ház közös nevezése esetén a házak) címét, illetve a pályázók kapcsolattartójának nevét, telefonszámát és e-mail-címét.

A benevezett kerteket/előkerteket/balkonos házakat júniusban, előzetesen megbeszélt időpont szerint keresi fel a bírálóbizottság. A legaktívabb közösségek előzetesen egyeztetett időpontban vehetik át elismerésüket és nyereményüket.

A pályázattal kapcsolatos esetlegesen felmerülő kérdéseikkel Péter Mihályt kereshetik: peter.mihaly@hegyvidek.hu.