Hetvegen_a_Normafaig_jar_a_212-es_autobusz

Hétvégén a Normafáig jár a 212-es autóbusz

A 212-es autóbusz június 16-tól a hétvégi napokon napközben a Boráros tér végállomástól a Svábhegy érintésével egészen a Normafáig közlekedik, változatlan járatsűrűség mellett. Ez azt jelenti, hogy a bel-budai területeken kívül Dél-Buda és Dél-Pest városrészei felől is közvetlenül el lehet jutni hétvégenként a népszerű kirándulóhelyhez. A 212-es új, részletes menetrendje hamarosan elérhető lesz a Budapesti Közlekedési Központ honlapján (bkk.hu/menetrendek).
A továbbiakban a 21-es, a 21A és a 212-es járat együttesen szolgálja ki a Normafa kirándulóforgalmát, és a szezonalitáshoz igazodó menetrend lép életbe. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a fejlesztés bevezetését követően vizsgálni fogják az érintett járatok utasforgalmának alakulását.
A közlekedési központ tavaly nyáron társadalmi egyeztetést folytatott a 21-es járatcsalád átalakításáról, valamint a Normafa hétvégi kiszolgálásának bővítéséről. A beérkezett vélemények alapján hosszabbította meg a 212-es busz vonalát a hétvégi napokra. A 21-es és a 21A járatok közlekedése – mivel az ezekkel kapcsolatos javaslatokat a többség nem támogatta – nem változik.

z.