Közösségi erdőtakarítás

Még az év elején azzal keresték meg a Hegyvidéki Önkormányzatot a Perbete és a Karvaly utca melletti kiserdők környékén élő lakók, hogy érdemes lenne tavasszal kitakarítani az elhanyagolt zöld területeket, amihez egyúttal a segítségüket is felajánlották. Az önkormányzat környezetvédelmi feladatait koordináló zöld iroda támogatta a javaslatot, ezért a májusra meghirdetett közösségi takarítás előtt elvégeztette a bozótos részeken szükségessé váló kertészeti munkákat.
A szakemberek megritkították az aljnövényzetet, a zöldhulladék egy részét elszállították, a kisebb gallyakat és ágakat helyben ledarálták. Az apríték rögtön visszakerült a fák, bokrok alá, így a talaj számára szükséges tápanyag-utánpótlást is megoldották. Ezt követte a kommunális hulladék összeszedése, amihez a zöld iroda biztosította a konténereket, valamint a kesztyűket és a zsákokat. A munkában az iroda is részt vett, így közösen mintegy három köbméter eldobált szeméttől szabadították meg a területet.
Péter Mihály, az iroda munkatársa elmondta, hogy amennyiben lakóközösségektől, baráti társaságoktól, intézményektől, cégektől a jövőben hasonló kérés érkezik a közterületek megtisztítása kapcsán, továbbra is nyitottak az együttműködésre. Annál is inkább, mivel az önkormányzat szívesen támogatja a környezetvédelemmel kapcsolatos lakossági kezdeményezéseket.

M.