Nem_bucsuzik_el_vegleg_a_hegyvideki_vakondok

Nem búcsúzik el végleg a hegyvidéki vakondok

„Meglepetés! Itt hamarosan valami nyílik!” – hirdették a kerületszerte kihelyezett vakondokos táblák, amik különösen a gyerekek fantáziáját mozgatták meg. Nos, a titokra azóta fény derült, kinyílt ugyanis az az ötezer tulipánhagyma, amit még tavaly ősszel ültetett el a hegyvidéki környezetvédelmi akciókat kiötlő és levezénylő önkormányzati zöld iroda.
Ezúttal tizenhét korábban kevesebb figyelemben részesülő zöld területet, elsősorban utak melletti füves sávokat vontak be a programba. A kezdeményezés nagyszerűen sikerült, hiszen a színpompás virágok heteken át mosolyt csaltak az arra járók arcára, barátságosabbá tették a közterületeket.
A hegyvidéki vakondok ezzel nem búcsúzik el, ugyanis más akciókban is „segédkezik” a jövőben. Mint Kovács Bendegúz, a zöld iroda munkatársa elmondta, a Városi Zöldövezetek program által finanszírozott projekt (Interreg CE Urban Green Belts) további tervei közt szerepel a fák védelmét és a játszóterek környezetének rendbetételét célzó, szemléletformáló kampányok elindítása.

mm.