Uj_lepcso_a_Napos_uton

Új lépcső a Napos úton

A végéhez közeledik a Hegyvidéki Önkormányzat tavasszal megkezdett lépcső- és járdarekonstrukciós programja. Már korábban átadták a gyalogosforgalomnak a Borbála lépcsőhöz vezető, térkővel burkolt járdát, valamint a Szendrő és a Fodor utcát összekötő, több tagból álló lépcsősor felújított középső szakaszát. A Kálló esperes utcában mintegy 200 méter hosszan telepített, közlekedést segítő kapaszkodókorlátot is használhatják már az arra járók.
Rövidesen megnyitják a Napos úti lépcsőt, amelyet egészen az alapokig visszabontottak, és a szerkezettel együtt újjáépítettek a kivitelezők. Biztonsági korlátot is felszereltek, valamint az igények figyelembevételével megváltoztatták a lépcsőfokok kialakítását.
Folyamatban van a Zugligeti Általános Iskola–Béla király út–Zugligeti út által határolt közterület átépítésének tervezése. Ez magában foglalja a közlekedésbiztonság javítását, a Zugligeti úti kanyar kiegyenesítését az iskolánál, a járda felújítását, továbbá új buszváró kialakítását.
Dolgoznak a XII. kerületi utakon a közművállalatok kivitelezői is. A Vilma úton, a Mátyás király út és a Normafa út közötti szakaszon, valamint a Normafa úton, a Vilma út és a Normafa út 25. között elektromoskábel-rekonstrukciót végez az Észak-Budai Zrt. Vízvezeték építését kezdte meg a Csatorna-Víz Szerviz Kft. a Moha köz felső szakaszán, míg a Fibermaster Kft. és a Hál-Ép Kft. a Hajnóczy József, Csaba, Maros, Szamos, Városmajor, Gyógyfű, Bíró, Ráth György, Goldmark Károly, Schwartzer Ferenc, Greguss, Nagyenyed, Roskovics, Csemegi, Karap, Székács, Tóth Lőrinc, Kék Golyó utcában és a Határőr úton folytatja a járdabontásokkal járó távközlési hálózatfejlesztést. A munkálatokkal érintett útszakaszokon ideiglenes forgalmi változásokra, a parkolási lehetőségek és a gyalogosforgalom korlátozására kell számítani.

-os