Diaksport-bajnoksag

Diáksport-bajnokság: egy szoros, egy sima

Egyéni és csapatversenyekkel folytatódott a Hegyvidék legnépesebb sportprogramja. A több ezer általános és középiskolást mozgásra hívó diáksportbajnokságon a tankerülethez tartozó iskolák mellett egyházi és alapítványi iskolák is elindulnak.
Az idén is az egész versenysorozat egyik legnépesebb mezőnye gyűlt össze a Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában megrendezett atlétikabajnokságon. Közel háromszáz felső tagozatos diák és gimnazista 100, 300, 400 és 1500 méteres síkfutásban, kislabdahajításban, távolugrásban, súlylökésben és magasugrásban mérte össze tudását. Összesen 126 érmet osztottak ki a szervezők, a 7–8. osztályosok között a Jókai Mór iskola, a középiskolások versenyében a Városmajori Gimnázium szerepelt a legjobban.
Néhány nappal később egy teljesen más kihívás várt a vállalkozó kedvű kisiskolásokra. Az immár hagyományos túraverseny a Szépjuhásznétól, illetve a Normafától indult, az Erzsébet-kilátó előtti téren még helyismereti totót is kitöltött a közel száz résztvevő. Ebben a többi között a kilátóról, a kerület városrészeiről, a fogaskerekűről és a Libegőről kaptak kérdéseket, és arra is válaszolniuk kellett, melyik király vadászott szívesen vadkanra a Zugligetben.
A szervezők „zsíroskenyér-partival” kedveskedtek a gyerekeknek. Győztest nem hirdettek; a legtöbb alsós diák a Tamásiból, a Pannóniából és a Németvölgyiből érkezett, így ezek az iskolák tudtak előrelépni a pontversenyben.
Javában tartanak a labdajáték-bajnokságok. Röplabdában a negyedik korcsoportban a fiúk között egy vendégiskola, a Lauder örülhetett a végső győzelemnek, a lányoknál a Jókai iskola diadalmaskodott, míg a harmadik korcsoportosok versenye jelenleg is zajlik. Most először középiskolás lányok, igazolt versenyzők számára is lehetőség nyílt labdarúgó-bajnokságban bizonyítani, ez a Városmajori Gimnázium csapatának sikerült a legjobban, a második a Tamási lett.
A tanév végéhez közeledve egyre nagyobb jelentősége van a megszerzett pontoknak. Különösen szoros az élmezőny az általános iskoláknál, a Pannonia Sacra és az ELTE gyakorlóiskolája fej-fej mellett halad az élen. A nagyoknál egyelőre meggyőzőnek tűnő előnnyel vezet a címvédésre készülő Városmajori Gimnázium.

M.