Felhívás „Futár-távirányító” igénylésére

A Hegyvidéki Önkormányzat a kerületben élő látássérültek részére ún. „Futár-távirányító” készüléket biztosít, amely az önálló közlekedésben nyújt segítséget.
A készülék a megfelelően felszerelt gyalogos-átkelőhelyeknél elhelyezett lámpák hangosítására alkalmas. Az eszköz a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat egyetlen gombnyomással felolvassa, valamint az M4-es metrónál az éppen üzemelő mozgólépcsőket hangadással jelzi.
A készüléket azok a XII. kerületben állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, legalább 67%-ban látássérült személyek igényelhetik, akik látássérülésüket igazolni tudják (orvosszakértői szakvélemény, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége bármely tagszervezetében való tagságot igazoló arcképes igazolvány, vakok személyi járadékát megállapító határozat).
A távirányító iránti kérelem a polgármesteri hivatal népjóléti irodájához nyújtható be. A kérelem formanyomtatványa letölthető az önkormányzat honlapjáról (https://www.hegyvidek.hu/ugyintezes/tamogatas-gondoskodas/futar-taviranyito), vagy átvehető a népjóléti irodán és az ügyfélszolgálaton (1126 Budapest, Böszörményi út 23–25.).
További részletekről a varga.maria@hegyvidek.hu e-mail-címen vagy a 06/70-938-8949-es telefonszámon lehet érdeklődni.