Közös takarítás a Városmajorban

A Hegyvidéken megszokott, hogy a zöld területek ápolását, rendben tartását nemcsak a helyi önkormányzat, hanem a lakók és a civil szerveződések is komolyan veszik. Számos sikeres környezetvédelmi programmal büszkélkedhet a XII. kerület: a teljesség igénye nélkül ilyen a komposztálókeret-osztás, a „TeSzedd” vagy a „Fogadj örökbe egy közterületet!” akció.
Május 25-én egy újabb, a remények szerint hagyományteremtő kezdeményezés indul a Városmajorban, ahová parktakarításra várja a környezetükért tenni akaró hegyvidékieket a szervező Majorka kávézó. Annyi már biztos, hogy a szomszédos Városmajori Gimnáziumból több diák csatlakozik a felhíváshoz.
A találkozó délután négy órakor lesz a kávézó előtt, a résztvevők onnan a Csaba utcai templom felé haladva tisztítják meg a területet. Szemeteszsákokat és kesztyűket mindenkinek biztosítanak a szervezők. Az összeszedett szemetet a Hegyvidéki Önkormányzat a saját költségén szállítja el. A programot a Városmajori Gimnázium és a Fióka étterem támogatja.
„Hat óráig biztosan végzünk, a takarítás végén a segítőket vendégül látjuk egy nagy pohár limonádéra” – mondta Bokor János, az ötletgazda. Mint hozzátette, kifejezetten közösségépítő rendezvényt szeretnének létrehozni, amely összehozza a környéken élőket. Akár egy baráti társaság is kialakulhat, ahová jó tartozni, és tagjaival érdemes időről időre összejönni, más kezdeményezéseket elindítani.

-os