Macskamenta_es_kigyonyelv

Macskamenta és kígyónyelv

„Történt egyszer, hogy egy boszorkány varázslatával meseszereplők foglalták el az óvoda udvarát. Megjelent a félelmetes hétfejű sárkány, a kíváncsi királykisasszony, az elátkozott békakirály, a hét törpe, sőt, még maga a boszorkány is. Sok bátor jelentkező kudarcot vallott már, hogy megtörje a varázslatot, de most összefogtak az óvodák, és elküldték a legbátrabb, legtalpraesettebb és legokosabb gyerekeket. Ti vagytok azok?”
Ezzel a történettel indította el a Hegyvidéki Mesevár Óvoda a hegyvidéki nagycsoportosok számára meghirdetett kétnapos vetélkedőjét. A Mesevár Napokra közel háromszáz gyermek érkezett az önkormányzati fenntartású intézményekből és a Zölderdő Óvodából. A vendéglátó pedagógusok és óvodások közös érdeme, hogy A kíváncsi királykisasszony, A békakirály, A hétfejű sárkány, a Hófehérke és a Kacor király meséjét az egyes állomásokon szép díszletek között, izgalmas játékok során eleveníthették fel a résztvevők.
„A boszorkány figuráját én készítettem, de a gyerekek adtak ötleteket, hogyan nézzen ki, milyen haja, orra, bibircsókja legyen” – avatott be minket Bócsi Zsigmondné, Marika néni. Az óvónő által vezetett állomás bőven tartogatott izgalmakat a csapatok számára: játékból macskamentát, krokodilfogat, kígyónyelvet és gyilkos galócát kellett keresniük, hogy elkészítsék a bájitalt, amivel megtörhető a banya átka, és a békakirályt visszaváltoztathatják királyfivá.
„Harmadik alkalommal hirdettük meg a Mesevár Napokat. Mindig öt mese köré szerveződnek a játékos feladványok, amik a gyerekek egyéni képességeit, a mozgásukat, gondolkodásukat, kreativitásukat éppúgy fejlesztik, mint a szociális kompetenciájukat, hiszen a feladatokat együttműködve, közösen kell megoldaniuk” – mondta Bátyai Éva, a Hegyvidéki Mesevár Óvoda vezetője. Mint hozzátette, a találkozó nem verseny, ezért rangsort sem állítanak fel: mindenki jutalomban részesül, miután a csapatok sikeresen teljesítették a próbatételeket.

d.