Óvodai jelentkezés már online is

Lapunk megjelenésével egy időben zajlanak az óvodai jelentkezések, amelyek május 11-én 12 órakor zárulnak le. A kiválasztott óvodákba nemcsak személyesen, hanem online is lehet jelentkezni a Hegyvidéki Önkormányzat eugyintezes.hegyvidek.hu címen elérhető elektronikus ügyintézési rendszerében.
Az online jelentkezés kényelmes és gyors, hiszen otthonról, vagy akár vidékről, külföldről a nap 24 órájában bármikor elintézhető, így nem kell felkeresni az óvodát, és ott feleslegesen sorban állni a papírmunka miatt. További előnye, hogy a szülők a lehető legrövidebb idő alatt, elektronikus úton kapják meg a felvételi határozatot, és a későbbiekben már nem kell külön regisztrálni a menzakártyarendszer használatához, vagy a gyermekszállításra vonatkozó várakozási hozzájárulás igényléséhez.
Az ügyintézési portál használata regisztrációhoz kötött, és a jogszabályi követelményeknek megfelelően egy alkalommal személyes azonosításra van szükség, ami a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán soron kívül intézhető. Azoknak, akik már használták a hegyvidéki E-ügyintézés portált, nem kell újból regisztrálniuk. Abban az esetben sem szükséges újra megtenni ezt, ha valakinek már van belépési jogosultsága a központi Ügyfélkapu-rendszerben.

z.