tobTovabb_szepulnek_a_keruleti_jardak

Tovább szépülnek a kerületi járdák

Az utóbbi hetekben több járda- és lépcsőépítés kezdődött meg a XII. kerületben. A fejlesztések minden esetben a gyalogosközlekedés javítását, a járókelők kényelmét szolgálják.

Jól halad a Napos úti beruházás, a szerkezettel együtt visszaépített lépcső ízléses térkő burkolatot és biztonsági korlátot kap. Az építkezés a tervek szerint május végéig tart, a gyalogosforgalom addig is zavartalanul folyik az ideiglenesen kialakított falépcsőn.
A Kálló esperes utcai meredek járdán közlekedőknek jelent nagy segítséget a Hegyalja út és a Vércse utca között, mintegy 200 méter hosszan, szakaszosan elhelyezett korlát. A tervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy a kapaszkodók ne zavarják a környező társasházak megközelíthetőségét.
Szintén lakossági kérésre a Hegyvidéki Önkormányzat kiszélesíttette a Borbála lépcsőhöz vezető, korábban keskeny betonlapokkal burkolt részt, mert ez nehezen járható járdaszakasz volt. A kivitelezők a felületet ízléses, kényelmes közlekedést biztosító térkővel újraburkolták, a korábbi fakorlátot pedig biztonságos fémkorlátra cserélték.
Nemcsak a lépcsőkön, hanem a járdák és úttestek felületi hibáinak kijavításán is folyamatosan dolgoznak a közbeszerzésen kiválasztott cégek. A Zalai úton, valamint a György Aladár, a Galgóczy és a Zirzen Janka utcában befejeződött a kátyúzás, a Gyimes és a Tündér utcában elhárították a nagyobb felületű beszakadásokat, míg a Mátyás király út elején megszüntették a járdasüllyedést.
A kátyúzás az észlelés sorrendjében történik, a balesetveszélyes úthibát 72 órán belül kijavítják. Az önkormányzat továbbra is szívesen fogadja a lakossági észrevételeket, a bejelentéseket a www.hegyvidek.hu honlapon és a kerületi mobilapplikáción keresztül várja. Mobiltelefonnal ráadásul a beazonosítás is egyszerűbb, hiszen a program rögzíti a helyszín koordinátáit, és elküldi a kátyúról készített fotókat.

(mm.)