Suzukik_a_XII._keruleti_rendorkapitanysagnak

Suzukik a rendőrségnek

Különösen a nehezebben megközelíthető hegyvidéki területeken tesz majd jó szolgálatot az a két vadonatúj, összkerékhajtású Suzuki Vitara, amit a helyi önkormányzat adományozott a XII. kerületi rendőrkapitányságnak. Mindkét autót a bűnügyi osztály munkatársai veszik használatba, a tervek szerint a terepjárók elsősorban a bűnmegelőzési és nyomozati munkát segítik.

Erről is beszélt a hivatalos átadáson Pokorni Zoltán polgármester, aki elmondta, hogy az idén húszéves Hegyvidék Közrendvédelmi Közalapítványon keresztül az önkormányzat nemcsak eszközökkel, hanem szolgálati lakásokkal, lakbértámogatással és jutalmazással is támogatja a kerületi rendőröket. Kitért a bűnüldöző szervek közterületi jelenlétének fontosságára, amit tovább erősít a két új terepjáró szolgálatba állítása. Ugyancsak ezt segíti a Hegyvidéki Rendészet és a kapitányság együttműködésének részeként megvalósuló közös járőrözés és a folyamatosan bővülő kerületi térfigyelőkamera-rendszer.
„Az első eszközöket még 2013-ban telepítettük a Városmajorba, ma már közel hetven kamera figyeli az utcákat, tereket. Minden esetben a lakossági kéréseket figyelembe véve, a rendőrség szakembereinek javaslatai alapján történik a bővítés. A kamerák elsősorban a bűnüldözési és bűnmegelőzési szempontból kiemelt területekre kerülnek, ennek is köszönhető, hogy évek óta csökken a bűncselekmények száma a kerületben” – szólt az eredményekről Pokorni Zoltán.
Az egyenként ötmillió forint értékű autókat már jól ismerték a szakemberek, hiszen a Hegyvidéki Rendészet korábban szintén Suzuki Vitarát kapott. A kedvező tapasztalatok birtokában döntöttek ismét e típus megvásárlása mellett.
A két új, mobil megkülönböztető jelzéssel ellátott terepjáró a bűnügyi osztályhoz kerül. Jó hasznukat veszik majd a különböző intézkedések, forró nyomos akciók során is – hangsúlyozta Sztanyó István XII. kerületi rendőrkapitány, aki köszönetet mondott az adományért és minden egyéb támogatásért, ami hozzájárul az állomány megtartásához.

mm.