Ujabb_ket_evig_kozosen_a_magyar_vizilabdaert

Újabb két évig közösen a magyar vízilabdáért

A hegyvidéki utánpótlás-nevelés elismerésének is tekinthető, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) a MOM Sportban tartotta azt a sajtótájékoztatóját, amelyen további két évvel meghosszabbította kiemelt támogatói szerződését az E.ON Hungária Zrt.-vel.
„A világ legerősebb bajnokságát rendezzük a sportágban, ebben segít minket a vállalat, és azt hiszem, ez mindent elmond a kapcsolatunkról” – mondta Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke, majd megjegyezte: az igazán komoly partnerkapcsolatok a gazdaságban és a sportban egyaránt hosszú távra köttetnek. Ilyen együttműködéssé vált az MVLSZ és az E.ON 2014-ben kezdődő közös munkája, amely most további két évig folytatódik.
„A vízilabda az a sportág, amire a magyar emberek mindig büszkén, lelkesen tekintenek. A fiatal generáció számára inspiráló, példamutató sportolók a vízilabdahősök. Ez az a sportág, amiben az utóbbi majd’ száz évben folyamatosan a világ legjobbjai közé tartoztak a magyarok. Ennek a sportnak a közös szeretete, közösségépítő ereje köt össze minket” – fogalmazott a sajtótájékoztatón dr. Eric Depluet, az E.ON elnök-vezérigazgatója.
A támogatói szerződés aláírása után 5 méteres dobásokból álló barátságos mérkőzés következett. Az összetartozást és az együttműködést szimbolizálva a magyar vízilabda-válogatott tagjai, az energiacég munkatársai, szurkolók és újságírók vegyes csapatokban, közösen játszottak a medencében.
A magyar női és férfiválogatott a nyári, barcelonai Európa-bajnokságra készül, mindkét gárdánál a csapatépítés folyik. Legközelebb a Világligában lépnek pályára: a férfiak Hollandiával találkoznak március 20-án, a hölgyek pedig Spanyolország ellen szállnak vízbe március 27-én.

VK.