Fulig_ero_szajjal_kellemesen_elfaradni

Fülig érő szájjal kellemesen elfáradni

A zenés csoportos edzések közül a leghatékonyabb a zsírégetésben, fejleszti az egyensúlyérzéket. Javítja a tartást, nagyszerű alakformáló. Kíméletes, ugyanakkor az összes izmot alaposan átmozgatja. Helyreállítja a gerinc mobilitását, növeli a hajlékonyságot, ráadásul rendkívül vidám mozgásforma. Csak néhány indok, amiért érdemes jelentkezni a Hegyvidéken várhatóan november közepén induló ingyenes Fit-Ball® Tréningre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus programjának” támogatásával megvalósuló edzéseket Antal Miklós magyarországi Fit-Ball® Master Trainer vezeti.
Két hegyvidéki helyszínen, a Jókai Klubban és a Budai Középiskolában hétfőtől péntekig mindennap várják az érdeklődőket, 12 éves kor és 145 centis testmagasság felett bárki részt vehet az órákon. Lesznek délelőtti és délutáni tréningek is, a pontos menetrendről a www.fitball.hu oldalon indított online szavazáson saját maguk dönthetnek a jelentkezők. Ahogyan az óratípusokról, sőt arról is, hogy az adott foglalkozáson milyen zenékre eddzenek. A többség igényének megfelelően alakul ki a heti 17-20 alkalmat tartalmazó órarend.
„Korosztálytól, nemtől és fizikai állapottól függetlenül mindenkinek bátran ajánlható – beszélt a Fit-Ball® Tréning előnyeiről Antal Miklós. – Tehermentesített helyzeteket biztosít az aerob-, erősítő-, nyújtógyakorlatok során egyaránt. Így azoknak sem kell lemondani a mindennapos mozgásról, sportról, akiknek valamilyen oknál fogva – például ízületi bántalmak, túlsúly, előrehaladott életkor miatt – az alátámasztás nélküli fitneszórák, vagy akár a gyaloglás, futás fájdalmakat okoznak. A labdán rugózás rendkívül hatékony a comb- és farizmok fejlesztésében. Elsősorban a nők számára fontos, hogy segíthet eltüntetni a narancsbőrt, és a csontritkulás-prevencióban is sikerrel alkalmazható. Ami pedig legalább ugyanennyire fontos: teljes kikapcsolódást, lelki felüdülést jelent, amire mindenkinek szüksége van a rohanó hétköznapokban.”
Mivel a tréning az edzettségnek megfelelően terheli az izomzatot és a keringést, ezért nyugodtan együtt sportolhatnak a kezdők és a haladók. „Ez nem egy szenvedős mozgásforma! Úgy lehet kellemesen elfáradni, hogy közben fülig ér a szánk. Akik kipróbálják, szinte azonnal bele is szeretnek” – jelentette ki a szakember.
A szervezők tervei közt szerepel egy életmódklub elindítása is. Ennek keretében az egészséggel kapcsolatos előadásokat, kirándulásokat, kerékpártúrákat és más közösségi eseményeket rendeznének.

M.

 

További információk és jelentkezés: www.fitball.hu, info@fitball.hu. Kérdés esetén 9.00–18.00 óráig a +36-70/370-0015-ös telefonszám hívható.